Ana Sayfa / Gündem / Keçiören metrosu güzergahı ve durakları
KEÇİÖREN METROSU DURAKLARI

Keçiören metrosu güzergahı ve durakları

Ankara metro ve Keçiören metrosu durakları ve güzergahı ve Keçiören metrosu uzunluğu ve özellikleri. Ankaralılar artık Keçiören metrosunu kullanacak. Ankara şehir içi ulaşımında Keçiören metrosunun önemi ve özelliği. Başkent Ankara’daki metro uzunluğu ve yeni açılan Keçiören Metrosu durakları ve geçtiği noktalar bilgisi.  

Ankara’da yeni açılan Keçiören metrosunun geçtiği noktalar ve durak sayısı.  Keçiören metrosu 5 Ocak 2017 tarihi itibariyle açıldı ve başkent Ankaralıların hizmetine girdi. Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Keçiören (Şehitler-Gazino Durağı) arasında yapımı tamamlanan M4 Keçiören Metrosu’nun açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katılacak.

KEÇİÖREN-AKM ARASI 17 DAKİKA METRO İLE

Keçiören metrosu toplam 9 duraktan oluşuyor ve ilk kalkış noktasından son noktaya kadar 17 dakikada gidiyor. AKM-Keçiören arasında trafikte 1,5 saat süren seyahati 17 dakikaya indirecek metro hattında, başlangıçta 6 set (3’lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek.

İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu’ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu’na aktarma sağlanacak.

9 bin 200 metre uzunluğundaki Keçiören Metrosu, Şehitler (Gazino), Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM istasyonlarından oluşuyor.

KEÇİÖREN METROSU KAÇ LİRAYA TAMAMLANDI BİLGİSİ

Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2003’te öz kaynaklarıyla yapımına başladığı metro hattının bina ve inşaat yapım çalışmalarına 306 milyon 410 bin lira harcayarak inşaatı yüzde 43,19 seviyelerine getirmiş, 25 Mart 2011’de hattın yapımını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devretmişti.

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting