Ana Sayfa / Gündem / Kırmızı Kedi Yayınevi kimin?
KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ SAHİBİ KİM

Kırmızı Kedi Yayınevi kimin?

Kırmızı Kedi kitabevi kime ait, sahibi kim ve ne zaman kuruldu bilgisi. Kırmızı Kedi Yayınevi nerede ve patronu kim hangi kitapları satıyor bilgisi. Son olarak çekiçli saldırıya uğrayan kitabevi olarak haberleri yapılan Kırmızı Kedi Yayınevi tüm bilgileri, sahibi ve amaçları ve bastıkları ve sattıkları kitaplar. Kırmızı Kedi Yayınevi yazarları kimler bilgisi. 

Kırmızı Kedi Yayın evi nerede. kime ait ve hangi kitapları basıyor ve Kırmızı Kedi Yayınevi ile çalışan yazarlar bilgisi. Kırmızı Kedi Yayınevi son olarak iki çekiçli saldırganın saldırısıyla gündeme geldi. MHP lideri Bahçeli hakkında kitap yazan Sabahattin Önkibar’ın kitabıyla adını duyuran Kırmızı Kedi Yayınevi ile ilgili en geniş bilgi burada.

HALUK HEPKON NERELİ, KİM VE KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ

Kırmızı Kedi Yayınları Sahibi Haluk Hepkon.
Sabahattin Önkibar’ın “Devlet Bahçeli Ve MHP İçin Her Şey” kitabının toplatılmasının ardından kitabı yayımlayan Kırmızı Kedi Yayınevi’ne saldırı oldu.

Yüzünü kar maskesiyle gizlediği öğrenilen iki şahıs, yayınevinin Beyoğlu’nda bulunan binasının camlarını kırdı.

Şahıslar “Sabahattin Önkibar akıllı olsun” diye bağırarak kaçtı.

Olay yerine polis ekipleri çağrıldı.

YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA
Bugün yazarımız Sabahattin Önkibar’ın toplatılan kitabını bahane ederek Kırmızı Kedi Yayınevi’ne yapılan saldırı açık bir terör saldırısıdır. Yüzlerini maskeyle gizleyen iki teröristin bir yayınevine saldırması Türkiye’nin geldiği yeri göstermesi açısından önemlidir. Kitaplar ve fikirler yasaklanarak, toplatılarak yok edilemez. Çalışanlarımıza ve binamıza çekiçlerle saldıranlar aslında yayınevimize değil ülkemizin aydınlanma ve demokrasi birikimine saldırmışlardır. Korkudan yüzlerini gizleyen bu iki zavallı terörist hakkında yapılacak tahkikatın takipçisi olacağız.

Kuru gürültüye pabuç bırakanlardan değiliz. Vız gelir tırıs gider. Arkamızda ülkemizin Namık Kemallerden bu yana süren 150 yıllık Aydınlanma geleneği var. Ne biz ne de hakikat yolunu değiştirmez. Tek korkumuz ülkemiz ve milletimiz içindir. Aklımıza Almanya’da faşizmin iktidara gelişi sırasında yaşanan Kristal Gecesi geliyor. Türkiye’nin gitmekte olduğu yer açısından bu saldırı bir milattır. Bir yayınevine saldırıyla başlayan referandum sürecinde Türkiye’yi iyi günlerin beklemediği ortadadır. Bu saldırının yeni bir terör dalgasının habercisi olduğunu düşünüyoruz.

Saldırının olduğu andan itibaren yanımızda olduklarını ifade eden okurlarımıza teşekkürü borç biliyoruz. Onlara layık olacağımızı bilsinler. Fethullahçı terör örgütünün kumpaslarına boyun eğmedik. Bu terör saldırısının karşısında da geri adım atmayacağız. Ayrıca bu süreçte yanımızda olduklarını ifade eden yazarlarımıza, aydınlarımıza, yayınevlerine ve meslek kuruluşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu terör saldırısını ve Aydınlanma düşmanlığını hep birlikte geri püskürteceğiz.

Son bir lafımız da daha okumadan kitabımızı yasaklatan, toplatan, bizi hedef gösterenlere… Bu saldırıdan sonra mutlu oldunuz mu bilemeyiz ama biz korkmayız ve geri adım atmayız. Peki, sizler kimlere ve nelere alet olduğunuzu görüyor ve utanıyor musunuz? Yayın dünyasının genç yayınevlerindensiniz.Kırmızı Kedi Yayınevi’nin kuruluş hikâyesini anlatır mısınız?

KIRMIZI KİTAPEVİ NE ZAMAN KURULDU., HANGİ YAZARLARLA ÇALIŞIYOR.

İşte bir dönem Kırmızı Kedi Yayınevi ile ilgili yapılmış röportajdan bir bölüm.Kırmızı Kedi Yayınevi’nin Genel Yayın Yönetmeni İlknur Özdemir, Vatan Kitap’a konuşmuştu.

Evet genç bir yayıneviyiz,2008’de kurulduk biz, Başlangıçta sadece Türkiye’de kimsenin basmayı düşünmediği kitapları bastık ve ilk 2 yılda 25 kadar kitap sayısına ulaştık. 2010 yılıyla birlikte yayın yelpazemizi genişlettik ve klasikler, çağdaş klasikler, Türk ve dünya edebiyatı, şiir, popüler kültür, edebiyat-inceleme gibi farklı türlerde yapıtlar da yayınlamaya başladık. Önemli dünya yazarlarının yapıtlarını nitelikli çevirilerle yayınlamayı ve seçkin Türk yazar ve araştırmacılarının çalışmalarını Türk okuruyla buluşturmayı ilke edindik. Bununla birlikte hızlı bir büyüme yaşadık. 3 kişiyle başlamıştık şimdi 18 kişiyiz. İzmir, Mersin ve İstanbul’da olmak üzere üç ofis açtık.

Bir yazarın “Kırmızı Kedi yazarı” olabilmesi için hangi kıstaslar gerekli?

Her yazar, yüzlerce kişiyi bünyesinde barındıran, yayın katalogu sağlamlaşmış bir yayınevi ile çalışmak ister. Biz bunun bilincindeyiz ancak bir yandan da kitabının iyi ellerde olduğuna inanmayı ve kitabını basan kuruma güvenmek de ister. İşte biz de hem kitabını iyi yazmış hem de bizimde gururla arkasında duracağımız bir kitap yazmış yazarlarla çalışmak istiyoruz. Kitabını iyi yazmış her yazar bizim için değerlidir. Ne yazdığından çok nasıl yazdığı önemlidir. Biz eski bir yazarımızın kitabına da aramıza yeni katılan yazarımızın kitabına da aynı özeni gösteriyoruz.

Basılacak kitapları seçerken nelere dikkat ettiyorsunuz?

İyi yazarları, iyi konuları ve iyi türleri birarada barındırmak istedeğimizden özgün işler yapmak isteğindeyiz. Çünkü kalıcı olmak ve adını duyurmak için özgün işler yapmak gerekiyor. İnci Aral ve Haydar Ergülen gibi Türk Edebiyatı’nın güçlü kalemleri kitapları ile yayınevimize değer kattılar ve çalışmalarıyla katkı sağladılar.Değişik türlere girdik. Çocuk kitapları yayınlamaya başladık. Soner Yalçın’ın “Samizdat kitabı defalarca baskı yaptı ve hâlâ çok satanlar listelerinin zirvesinde yer alıyor.

Oda Tv davasında yargılanan Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun kitaplarını yayımlıyorsunuz, bir çekinceniz olmuyor mu?

Biz bu arkadaşlarımızın orada zaten haksız yere yattıklarını düşünüyoruz ve ifade özgürlüğü adına onların cezaevinde yazmış oldukları kitapları yayınlıyoruz. Kitaplarıyla gerçekleri gün yüzüne çıkaracaklarına ve suçsuz olduklarının ortaya çıkacağına inanıyoruz.

ÇEVİRİLER ÇEVİRİ KOKMAMALI

Basacağınız kitapları hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Herşeyden önce titizlikle hazırlıyoruz kitaplarımızı, aynı şekilde ekibimiz de çok titiz. Türkçeyi ve dilimizi çok iyi kullanıyoruz. Çevirilerin çeviri kokmamasına dikkat ediyoruz. Diyelim ki eser Fransızcadan çevriliyor. Bu noktada çevirmenin Fransızca dışında Türkçeyi çok iyi bilmesi gerekiyor. İlkeli olmak da önemli yayıncılıkta. Biz belli bir okur kitlesi kazanmış durumdayız. Okura “Bu mutlaka Kırmızı Kedi’den çıkmıştır” dedirtebiliyorsak o zaman biz başarılıyızdır. Bizim okurumuz bunu diyor artık ve bu da Kırmızı KediYayınevi’nin başarılı olduğunun bir göstergesi.

Editöryal ekibiniz kaç kişi? Kriterleriniz neler?

Editöryal kadroda altı kişiyiz. En az bir dil bilen editörlerle çalışıyoruz. Satıştaki arkadaşlara kitaplarımızı sunduğumuzda “Biz bunları nasıl pazarlayacağız, hepsi birbirinde değerli kitaplar” cümlesiyle karşılaşıyoruz ve bu bizi kitaplarımız henüz piyasaya dağıtılmadan motive ediyor.

Farklı türlerde kitaplar yayımlıyorsunuz. Bu tür bir yayıncılık için şirket büyümesi de gerekli mi?

Okurlarımızda bize karşı bir güven durumu oluştu. Çok fazla kurumsal olan büyük yayınevleri var, amatör bir ruhla profesyonel işler yapıyoruz. Kimin vakti varsa o her işi yapar. Ekip çalışması bunu gerektirir ve biz bu şekilde çalışıyoruz.

İlginizi Çekebilir

Erdoğan-Özel görüşmesi tarihi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel ne zaman görüşecek. Biz bize oy verenlerden sorumluyuz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting