Ana Sayfa / Manşet / Kış kiloları nedenleri

Kış kiloları nedenleri

Her kış yaşadığımız sorundur alınan fazla kilolar. Oysa yazları ne kadar güzeldi. Fit vücudumuz, deniz, kum ve güneş bir de tam üstümüze oturan bikiniler. Şimdi ise soğuyan hava, kat kat giysiler bir de bunlar yetmezmiş gibi aldığımız kilolar. Kilo alımında kış aylarında artışı hepimiz biliriz. Kışta kilo almamızın nedeni ise aslında sağlığımızla doğru orantılı ve vücudumuzun bir savunma mekanizmasıdır. Önemli olan sağlıklı kilo almaktır ve dengeli beslenmeyi sürdürmektir. 

İnsan metabolizması aslında mükemmel bir uyum içindedir. Vücut kendi direncini ve savunması için ne zaman ne kadar kalori yakacağını bilir ve belli bir dengeyi kurar. Ancak biz yazın verdiğimiz kiloları kış aylarında çok hızlı bir şekilde geri alırız. Sonra da yaz yaklaşırken bikinilerin, mayoların içine sığabilmek için diyet üstüne dişet., spor üstüne spor yaparak zayıflamaya çalışırız. Hele bir  de diyetisyenlere uğradıkça vücudumuzdan çok cüzdanımız incelir. Peki bu durumun sebebi ne ve neden kilo alımı kışaylarında artıyor?

Bunda asıl neden kışın vücudumuzun ısı dengesini sağlama isteğidir. Bir de yiyeceklerimiz kışın daha ağır yemeklerden ve atıştırmalıklardan oluşuyor. Yaz aylarında almadığımız kadar şeker, un ve yağ alımı yapıyoruz. Bir de yazın havanında güzel olmasıyla çok dışarı çıkıp bir şekilde yürüyüşle açık havada kilomuzu dengeleyebiliyoruz  Öte yandan kış ve soğuk havalarda ise hep sıcak mekanlarda hareketsiz kalıyoruz. Bu da vücudumuzun gerekli enerjiyi harcamaması ve sonuçta kilo olarak bize dönüyor. Peki ne yapmalıyız diye soranlara hep söylediğimiz gibi bol hareket ve bol sıvı alımı öneriyoruz. Fırsat buldukça yürüyüş yapın ve yiyeceklerinize dikkat edin.

 

İlginizi Çekebilir

İsrail gemisi İran’ın elinde

İran, İsrail ticari gemisine el koydu. İsrailli ünlü milyarderin ticari gemisi İran tarafından ele geçirildi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting