Ana Sayfa / Yaşam / Kış uykusuna yatan ayılar uyandırılabilir mi?

Kış uykusuna yatan ayılar uyandırılabilir mi?

Önce hangi hayvanlar kış uykusuna yatar ve kış uykusuna yatan hayvan uyandırılabilir mi diye soralım. Evet kış uykusuna yatan hayvanlar hep ilgi çekmiştir. 

Ayı kış uykusundan uyandırılabilir mi? Kış uykusuna yatan hayvanlar hangileridir ve en uzun kış uykusu olan hayvan bilgileri. Kış uykusuna yatmış olan bir hayvan dış bir etken yardımı ile rahatlıkla uyandırılabilir. Bu işlem sırasında dikkat edilmesi gereken birkaç detay vardır. Bu detayların başında ise vücut sıcaklığı gelmektedir. Vücut sıcaklığı eğer kontrol altına alınabilirse, hayvan, uykusundan uyandırılabilir. Bunun amacı vücut sıcaklığı düşen hayvanın ısıtılarak normal bir sıcaklık değerine getirilmesidir. Bu değer yakalandığında enerji üretimi artacak ve hayvan uyanacaktır.

KIŞ UYKUSU VE VÜCUT SICAKLIĞI ÖNEMİ

Hayvan eğer vücut sıcaklığını daha fazla azaltmış ise bu işlem daha da uzun sürmektedir. Örneğin ayılar kış uykusuna yattıklarında vücut sıcaklıkları çok düşmez, bunun sonucunda uyandırma işlemi kolay bir şekilde yapılmaktadır. Fakat kış uykusuna yatan sürüngenlerin vücut sıcaklıkları 2 dereceye kadar düşebilir, bu nedenle de uykudan uyandırılması uzun bir süre alabilir. Ayrıca kış uykusundan bu tür dış etkenlerle uyandırılan hayvanların vücutlarında bazı olumsuz değişiklikler meydana gelebilir

İlginizi Çekebilir

Yasin Survivor veda etti

Dün gece Survivor elenen isim Yasin oldu. Survivor 2024 elenen isim Yasin dün akşam. Yunus …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting