Ana Sayfa / İlginç / Mutfak temizliği ipuçları

Mutfak temizliği ipuçları

Hepimizin en zor temizlediği yer mutfaktır. Mutfak temizliğindeki püf noktalar ve mutfak nasıl temizlenir mutfak temizliği nereden başlanmalı diye sık sık hanımlar birbirine danışır. Bu makalemizde mutfak temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler ve zor yağ ve pas ile kirleri kolayca temizlemenin ip uçlarını vereceğiz.

Evimizin en önemli yeri mutfaktır. Hijyen mutfaklar için olmazsa olmazdır. 

Mikrodalganın İçi
Limon suyunu ya da beyaz sirkeyi buharlaştırın. Buharın oturmasını bekleyin, ardından her yerini silin. Buhardaki asit yemek kalıntılarını sökecektir.

Yağlı Pişirme Kapları
Yağlı kaplar için karbonat ve oksijenli su kullanın. Karbonatı serpin, biraz oksijenli su dökün, biraz daha karbonat serpin ve en az iki saat bekletin. Ardından, kolayca temizleyebilirsiniz!

Fırın
Her mutfaktaki favori temizleme yerlerinden biri fırındır. İnatçı ve yağlı kirleri ovalamak fırının içinde olunca oldukça zordur. Fırının yüzeyine biraz amonyak ve bulaşık deterjanı dökün ve üstüne kaynamış su ekleyin. Bir gece bekletin. Sabah kirleri kolayca temizleyin.

Tost Makinesinin Üstündeki Erimiş Plastik
Çıkarmak için 45 derecelik açıyla keskin kenarlı bir jilet kullanın.

Tost Makinesi
Peçeteye sarılmış bir bıçak yüzeyi çizmeden kalıntıları söker.

Kahve Makinesi
Sisteme suyla karıştırılmış beyaz sirke koyup çalıştırın. Bu işlemi iki kez tekrarlayın. Buz küpü ve tuzla dikkatlice ovalayın.

Paslanmak Çelik Üzerindeki Parmak İzleri
Paslanmaz çelik üzerindeki parmak izlerinin sebebi oksitleyici olmalarıdır. Yüzeyi karbonatla ovalayın ve durulayın. Mikrofiber bez kullanarak temiz tutun.

Fayans Aralarından Taşan Harç
Eski bir diş fırçası kullanın, oksijenli su ve boraks macunuyla ovalayın.

Mutfak Duvarları
Yağı ve yağlanmayı bitiren alkol ve eski bir bezle yemek yağı olan duvarlarınızı silin. Parlayıncaya kadar yapın. Bu biraz uzun sürerse, alkolü karbonatla karıştırabilirsiniz, alkol yağı söker, karbonat da yüzeydeki kirleri temizler.

Halı Lekeleri
Lekeyi sodayla hafifçe silin. Eğer bu işe yaramazsa, sprey oksijenli su ve normal suyu karıştırın ardından temiz bir bezle silin.

Mutfak Çöpü
Dışarı çıkartın ve hortumla su püskürtün, tercihen kokusu çıkmaya başlamadan önce, dışarıda kurumaya bırakın. Su püskürtmeden önce kirli kutuya karbonat uygulayın.

Lekeli Tava Altları
Tuz, boraks ve karbonat karışımını süngerle kullanın.

Lekeli Tezgahlar
Beyazlatıcı diş macunuyla tezgahtaki lekeleri ovalayın.

Demir-Döküm Tencere
Sabun kullanmayın! Tencereyi suda ıslatın, ardından temizleyiciyle ovalayın. Zorlu bölgeleri plastik süngerle temizlemek de işe yarar.

Ayna & Camlar
Lekesiz temizleme için, gözlük camı temizleme bezi gibi örgü mikrofiber bez kullanın.

Aspiratör
Çoğu boyalı mutfak yüzeylerini temizlemek zordur. Yağ yağ ile savaşır ve mikrofiber bezin ya da kağıt havlunun üzerine birkaç damla yağ dökün ve ovalayın.

Yüzeyler
Paslanmaz aletler, mutfak tezgahı, masalar, duvarlar hatta mutfak lavabolarının yüzeyini çizmeden ve kalıntı bırakmadan temizlemek için cam elyaflı sünger kullanın.

Diğer zorlu yüzeyleri nasıl temizleyeceğinizi merak ediyor musunuz? Ufacık bir bilim bile uzun zaman alır. Hile neyi temizleyeceğinizi ve temizlemek için ne yapmanız gerektiğini bilmektir. Mesela, alkol yağı söker ve limon suyu ise lekeleri söker. Basit bir şekilde bilimi uygularsınız!

İlginizi Çekebilir

Seyahat öncesi araç bakım tüyoları

Yola çıkmadan arabanın nesine bakılır, uzun yol öncesi araç bakım tüyoları neler kontrol edilmeli. Seyahat …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting