Ana Sayfa / Manşet / Kolay evde elma sirkesi yapılışı

Kolay evde elma sirkesi yapılışı

Elma sirkesini kim sevmezki. Sağlık ve şifa deposu olan sirke yapımı aslında oldukça basittir. Özelikle elma sirkesi sağlık açısından çok faydalı olduğu için ev hanımları kendileri evde kolayca elma sirkesi hazırlayabilir. Bilgikahini olarak en basit ve en lezzetli elma sirkesi tarifini sizler için derledik. 

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz elmayı şimdi sirke olarak da tüketmenin tam zamanı. Saça, sağlığa büyük faydası olan elma sirkesini sizde evinizde hazırlayabilir, marketlerden alacağınıza doğul ve organik elma sirkesini kendiniz yapabilirsiniz. Elma sirkesini evde yapılışı aslında oldukça basittir. Önemli olan kullanacağınız kavunozun sağlıklı mmkünse cam ve geniş ağızlı olmasına dikkat ediniz. Elmaların organik olmasına dikkat etmeli ve elmaları sirke yapmadan önce iyice temizlemelisiniz. Sirke yapımı için oksijenin ve sıcaklığın önemi büyüktür. Kavanozu seçerken geniş ağızlı olmasına önem gösterin.

PRATİK ELMA SİRKESİ KURULUŞU

Artık elma sirkesi tarifine geçebiliriz. Hijyen ve temizlik kurallarına mutlaka uyalım. Elma sirkesi her derde deva olduğu için yapılışında da büyük özen göstermeliyiz. Elmaları iyice temizledikten sonra doğrayın. Bir kavanozu dolduracak şekilde elmaları doğradıktan sonra elmanın yarısı kadar su ekleyeceksiniz. Örneğin bir kilo elma için yarım litre su yeterli olacaktır. Sirkenin yapımı hızlansın diye karışımı kaynatanlar vardır ama sirke oluşumu için bu bir şart değildir. Kavanozun kapağını kapatmayın sadece içine böcek girmemesi için ince bir tülbentle üstünü örtün. Kavanozu 25 derece oda sıcaklığında bekletin, 3 hafta kadar mayalanmaya başlayacaktır. Üstünde beyaz köpükler oluşmaya başladığında tadarak sirkenizin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sirkenin mayalanmasını hızlandırmak için nohuttan ve tuzdan destek alabilirsiniz. Afiyet olsun, şifa olsun.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting