Ana Sayfa / Sağlık / Kurumuş çay lekesi çıkarma

Kurumuş çay lekesi çıkarma

Evde, halıda, elbisede ve masalar üzerindeki kurumuş çay lekesini çıkarma ve pratik leke çıkarma yolları. Halı üstüne dökülen çay lekesini çıkarma, şekerli çay lekesini kolay çıkarma formülünü sizler için derledik. Özellikle yaşadığımız ülke ele alınırsa, beslenme alışkanlıklarımıza ve kültürümüze bakıldığında toplumumuzda su içeceğinden sonra en çok tüketilen ikinci içeceğin çay olduğunu görmek şaşırtıcı bir durum olmamaktadır. Çayın bu kadar sevilen ve bu kadar tüketilen bir içecek olması; evlerde, iş yerlerinde, kafelerde vb. mekanlarda sürekli olarak tüketilen çayların bir kaza sonucunda dökülmesi ve döküldüğü ortamda zorlu bir leke yaratması da kaçınılmaz olmaktadır.

Evde halının üzerine, koltuğa dökülen ve kuruyan lekeler nasıl çıkar diye soruluyor. Özellikle hanımlar kurumuş çay ve kahve lekesini çıkarmakta zorlanır. Kadınların çözüm bulmakta en çok zorlandığı lekelenmeler kuşkusuz kahve lekesi ve çay lekesidir. Sıklıkla içilen bu içeceklerin oluşturduğu lekelenmelerin ortamdan kusursuz bir şekilde çıkartılıp iz kalmaması için titizlik gösterilen bir temizleme işlemi uygulanılması gerekmektedir.
Konuyla ilgili kadınların sıklıkla kurumuş çay lekesi nasıl çıkar, koltuktan çay lekesi nasıl çıkar, şekerli çay lekesi nasıl çıkar, çay lekesi giysiden nasıl çıkar, çay lekesi nasıl çıkar halıdan gibi soruları araştırdıkları görülmektedir. Konuyla alakalı bu kadar muzdarip olmuş kişi varken ve bu lekenin en sık görüldüğü alanlar belliyken çözüm aşaması için yapılması gerekenler kısa ve net bir şekilde özetlenebilmektedir.

Çay lekesi nasıl çıkarılır?

Giysideki çay lekesi için çözüm : Giysideki çay lekesine işlem uygulamadan önce, giysiyi ters çevirerek öncelikle soğuk suyla yıkamak gereklidir. Sonrasında ağartıcı ürün içermeyen bir deterjanla soğuk su kullanarak bu çay lekesinin üzerine bu karışım dökülmelidir. Eğer lekeye hemen müdahale ettiyseniz karışımı yedi ya da sekiz dakika, eğer müdahalede geç kaldıysanız yarım saat kadar bekletmeniz gerekmektedir.
Halıdaki çay lekesi için çözüm : Halıya direkt olarak beyaz kağıt havlu bastırılarak çayın ıslaklığını halıdan almamız gerekmektedir. Peçeteyi emebileceği yere kadar emdirip halıdaki nemlilik miktarı yok denecek kadar az seviyede kalana kadar bu işleme devam edilmelidir. Son olarak toz çamaşır deterjanını hafif köpürtüp halıya bastırıp bir kaç dakika bekleterek nemli bezle lekeyi ovalamanız gerekmektedir.

Koltuktaki çay lekesi için çözüm : Genelde kumaş koltuklardaki çay lekelerine müdahale beyaz sabun ile yapılmaktadır. Öncelikle çayın nemliliğini beyaz peçeteyle aldıktan sonra üzerine beyaz sabun uygulamanız gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir

Burdur diyaliz skandalı

Burdur’da diyaliz hastalarına ne oldu, Burdur devlet hastanesi diyaliz skandalı ne ne oldu sorusu. Burdur …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting