Ana Sayfa / Genel / Son taşeron işçiye kadro geliyor mu?
TAŞERONA KADRO

Son taşeron işçiye kadro geliyor mu?

Herkes merakla bekliyor taşeron işçiye referandum öncesi kadro çıkacak mı, belediyelere kamu kurumlarına taşeron işçiler kadrolu alınacak mı diye ancak umut yok. Taşeron işçilerin kadroya alınması bu yıl da olmayacak gibi görünüyor. yeni kamuda taşeron işçiye kadro gelişmeleri umulanı vermedi taşeron işçi referandum öncesi çok kızgın ve umutsuz. Taşeron işçilerle ilgili kadro konusu gündemden düşmüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçilerin kadroya alınması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki taşeron işçilerin kadro konusunda son durum nedir? İşte ayrıntılar…

Belediyele taşeron işçilerin kadrolu alınması yılan hikayesi. Kamuda taşeron işçi istihdamı başka bahara kaldı. Tıpkı EYT’liler gibi taşeron işçiler de referandum öncesi bekledikleri müjdeyi alamadı ve hükümet neredeyse 10 milyon oyu yok saymaya devam ediyor. Anayasa referandumu öncesi çiftçiden küçük esnafa fabrikötörden para babalarına kadar her kesime bol bol kaynak aktarımı yapan hükümet iş işçiye ve taşeron işçiye gelince para yok demeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilere bu yıl kadroya almayı hedeflediklerini netliğin ise referandumdan sonra belli olacağını belirtirken, sabıra dikkat çekiyor. Taşeron işçiler ise bu durumdan bir an önce kurtulup kadrolu çalışmanın hayalini kuruyor. Peki taşeron işçiler kadroya alınacak mı? İşte konuyla ilgili güncel bilgiler…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınması hakkında kamuda farklı statülerde çalışanların bulunduğunu belirterek konu ile ilgili olarak bir hazırlık içinde olduklarını ifade etti.

REFERANDUMDAN SONRA KADRO

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu açıklamasında, “Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek” ifadelerine yer verdi.

HÜKÜMET KESİN OLARAK KADRO VERECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıklamalarına göre 2017 yılı içinde taşeron işçilerin kadro çalışmaları sona erecek. Bu bağlamda taşeron işçilerin 2017 yılında kesin olarak kadroya geçirilmeleri referandumdan sonraki çalışmalarla netlik kazanacak.

İlginizi Çekebilir

Göbekle gelen servet

Yasin cengiz, göbeğini sallayarak servet sahibi oldu. sosyal medya fenomeni Yasin cengiz bir göbek sallama …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting