Ana Sayfa / Yaşam / Mersin’de şairler ve aşıklar buluştu
MERSİN ŞİİR AKŞAMLARI

Mersin’de şairler ve aşıklar buluştu

Mersin son haber ve gelişmeleri sitenizde. mersin’de aşıklar ve şairler buluştu. mersin’de 15 yıllık gelenek bu yıl da sürdü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından 15 yıl önce başlatılan 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, Mersinlileri Türk kültürünün en güzel örnekleri ile buluşturmaya devam ediyor.

Mersin Karacaoğlan Şiir Akşamlarına katılan şair ve aşıklar büyük ilgi çekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, yurt içinden birçok şair ve ozanı Mersin’de ağırlıyor.

ŞAİRLER VE AŞIKLAR BULUŞMASI
24 Nisan’da başlayan 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları’nın üçüncü gecesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen şairler Mersinlilere unutulmaz bir şiir ziyafeti sundu.
Ünlü halk ozanı Karacaoğlan’ın şiirlerinin de seslendirildiği geceye Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel Mustafa Kemal Çokakoğlu ve Hasan Gubaroğlu, Kerkük Kültür Derneği Başkanı Şemsettin Kuzeci, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Kudret Ünal, MHP Yenişehir İlçe Başkanvekili Mustafa Öztemir, dernek temsilcileri, meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehmet Çiçek, Fazilet Sönmez, Nihayet Ağçay, Arzu Kabukçu, Güldane Taş, Adem Torun, Mualla Tetik, Osman Karaarslan, Ali Altınlı ve İlhan Eray şiirlerini seslendirerek, Mersinli şiirseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Etkinliğin sonunda sahne alan şairlere Karacaoğlan heykelcikleri hediye edildi.
Uluslararası Karacaoğlan Şiir etkinlikleri, son gününde ise Makedonya, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Bulgaristan, Azerbaycan, Güney Azerbaycan, Şorya, Çuvaşistan ve Doğu Türkistan’dan gelen çok değerli şair ve ozanları ağırlayacak.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting