Ana Sayfa / Genel / MHP’den HDP’ye yeşil ışık

MHP’den HDP’ye yeşil ışık

Bahçeli, HDP’ye yeşil ışık yaktı. AKP-HDP birlikteliği onaylandı. MHP lideri Bahçeli, gündemden düşmeyen AK Parti- HDP görüşmesine ilişkin “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan her partiyle görüşmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır” dedi.

Devlet Bahçeli AKP-HDP yakınlaşmasını onayladı. Yeni çözüm süreci başladı gibi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım münasebetiyle, Atatürk ve beraberindekilerin milli mücadelesine övgülerle konuşmasına başladı ve milliyetçilik vurgusu yaptı. Ardından Türkiye’nin bugününde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde, sağlam bir diplomasi ile ilerlendiğini ifade etti. Konuşmasının devamında, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefete yüklenen Bahçeli, kendisinin görüşü de merak edilen AK Parti-HDP görüşmesine ilişkin de yorum yaptı.

BUGÜN EDİLGEN BİR DİPLOMASİDEN ATIL BİR DİPLOMASİYE GEÇİLDİ’

Geçmişe hasret duymak, halden memnuniyetsizlik veya gelecekten umutsuzluk karinesi değildir. Ama unutulmamalıdır; bizim için milli hafızada yer etmiş her toprak parçası vatandır ve öyle kalacaktır. Edilgen bir diplomasinden atıl bir diplomasiye geçilmiştir. Bunun tek muhatabı Türk milleti ve beraberindeki Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir.

Türkiye’nin yapıcı arabuluculuğu ve Rusya’nın anlayışlı tutumuyla tahıl anlaşması yeniden devreye girmiş, şimdiye 10 milyon tondan fazla tahıl taşınmıştır. Dünyada enflasyon artıp sosyal ve ekonomik alaboralar giderek artmıştır. Türkiye bu süreçte hep yardıma koşmuştur. Türkiye vicdan seferberliğiyle yardım yolu gözleyenlere koşmuştur. Bu mesele bir iman meselesidir. Biz kalp gözünden, Batı çıkar gözünden bakıyor. Battıkça batıyor. Mazlumların çığlığını duymayanlar, duysa da yardım etmeyenler kaybetmeye mahkumdur.

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting