Ana Sayfa / Gündem / MHP’nin milletvekili çıkardığı iller

MHP’nin milletvekili çıkardığı iller

24 Haziran seçimlerinde MHP’nin milletvekili çıkardığı ve milletvekili çıkaramadığı iller. MHP’nin yeni kadın milletvekili sayısı ve isimleri. Meclis’e giremeyen MHP Genel Başkan yardımcıları. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz milletvekili seçildi. 24 Haziran seçimlerine göre MHP’nin milletvekili kazandığı ve kaybettiği iller analizi. 

MHP 24 Haziran seçimlerinde hangi illerden milletvekili çıkardı ve milletvekili çıkaramadığı iller. MHP’nin 24 Haziranseçimleri milletvekili sayısı, MHP’de kadın milletvekili sayısı ve MHP’nin İYİ Parti’ye milletvekili kaptırdığı iller.

MHP, bazı illerde milletvekilliklerini kaybetse de çıkardığı yeni milletvekilleriyle 50 sandalyeye ulaştı. MHP, Adana’da iki, Afyon’da bir, Ankara’da beş, Antalya’da bir, Bursa’da iki, Erzurum’da bir, Eskişehir’de bir, Elazığ’da bir, Gaziantep’te iki, Hatay’da iki, Mersin’de iki, İstanbul’da yedi, İzmir’de iki, Kayseri’de iki, Konya’da iki, Kütahya’da bir, Manisa’da bir, Kahramanmaraş’ta bir, Sakarya’da bir, Samsun’da bir, Sivas’ta bir, Tokat’ta bir, Trabzon’da bir, Yozgat’ta bir, Aksaray’da bir, Kırıkkale’de bir, Iğdır’da bir, Osmaniye’de bir, Düzce’de bir, Şanlıurfa’da bir, Ordu’da bir milletvekili çıkardı.

MHP 18 ilde 18 yeni vekil çıkardı

MHP; Ankara’da bir, Kayseri’de bir, Konya’da bir, Gaziantep’te bir, Hatay’da bir sandalye artırırken, Trabzon, Eskişehir, Tokat, Elazığ, Yozgat, Kütahya, Düzce, Şanlıurfa, Sivas, Ordu, Aksaray, Kırıkkale, Iğdır’dan olmak üzere 18 yeni milletvekili çıkarmayı başardı. MHP büyükşehirlerde 36 milletvekiline ulaştı.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Emin Haluk Ayhan Denizli, Deniz Debboylu ise Aydın’dan seçilemedi. Osmaniye’de Bahçeli’nin ardından 2. sırada yer alan Ruhi Ersoy’da Meclis’e giremedi.

Olcay Kılavuz Meclis’te

Bu arada Bahçeli’nin Ülkü Ocakları Genel Başkanı iken milletvekili yaparak bir ilke attığı Mersin adayı Olcay Kılavuz, Meclis’e girdi. Kılavuz’un ocak genel başkanlığını yeni bir isme devredeceği öğrenildi. Bahçeli’nin avukatı Yücel Bulut Tokat’tan, danışmanı İsmail Özdemir ise Kayseri’den milletvekili seçildi.

MHP’de Dört kadın milletvekili ve isimleri

MHP’de, Adana’dan Ayşe Sibel Ersoy, Ankara’dan Nevin Taşlıçay, İstanbul’dan Arzu Erdem, Konya’dan Esin Kara milletvekili seçilebildi. Ankara 1. Bölge’den eski Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu’nun Meclis’e giremediği görüldü. MHP, anket şirketlerini de yanılttı. Anket şirketlerinin seçim öncesinde MHP’yi yüzde 4 veya yüzde 7 bandında göstermesine Bahçeli sert tepki göstermiş ve yasal düzenleme yapılmasını istemişti. MHP, anketleri altüst ederek seçimin sonucunu da belirleyen parti oldu.

İlginizi Çekebilir

Mehmet Sıddık Akış görevden alındı

Hakkari Belediye başkanı görevden alındı vali kayyım olarak atandı. Mehmet Sıddık Akış, Hakkari Belediye Başkanlığı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting