Ana Sayfa / Kime Ait / Neil Degrasse Tyson’dan Zihinleri Aydınlatan Değerli Sözler

Neil Degrasse Tyson’dan Zihinleri Aydınlatan Değerli Sözler

Bilim insanlara komik bir şekilde anlatılabilir mi? Evet, anlatılabilir. Neil deGrasse Tyson böyle bir fizikçidir. Kendisi cosmos bir uzay yolu belgeseli ve televizyon programlarını etkili bir şekilde vermeyi başarabilmiş bir bilim adamıdır. Anlatım tarzında bilimsel olan ve aslında insanları belli bir noktadan sonra sıkabilecek olan konuları ilginç içeriklerle süsleyerek bilgileri aktarmada oldukça cana yakın davranan ve izleyicisini daha da çok ekrana bağlayan bilim adamıdır. Peki, Neil deGrasse Tyon’un zihinleri aydınlatan etkili sözleri nelerdir?

“Neil deGrasse Tyon’un zihinleri aydınlatan değerli sözlerinden birisi bilim, kendimizi ve birbirimizi kandırmamamız için bir yoldur.” diyerek, bilim konusunda o sıkıcı olan ifadelerden izleyicisini uzaklaştırarak aslında akla en yatkın olan açıklamayı yapmıştır. Ayrıca  “Nasıl düşüneceğini bilmek, sadece ne düşüneceğini bilenlerin çok daha ötesinde olmanı sağlayacaktır.” diyerek izleyicisinin seçimlerinin önemi üzerinde durmuş ve aslında en kötü seçimin bile kararsızlıktan iyi olduğunu vurgulamıştır.
“Neil deGrasse Tyon’un zihinleri aydınlatan değerli sözleri arasında bulunan dünya, evren ve insan karmaşasını tek bir sözle anlatabildiği “Hepimiz birbirimize biyolojik olarak, Dünya’ya kimyasal olarak, evrene atomik olarak bağlıyız. Evrenin içerisindeyiz, evren de bizim içimizde.” sözü uzun kelime dizilerinden kaçarak izleyicisini sıkmamıştır. Ayrıca Uzaylılar var mı sizce?” sorusuna verdiği yanıt: onların var olduğu ve evren içerisinde önce doğumu anlatır.

İlginizi Çekebilir

John Lennon gitarı satılıyor

Dünyanın en pahalı gitarı açık arttırmada satılıyor. Müzik dünyasının efsane grubu Beatles’tan John Lennon’un 1960’larda …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting