Ana Sayfa / İlginç / Pazartesi sağanak beklenen iller 10 temmuz

Pazartesi sağanak beklenen iller 10 temmuz

AFAD sel ve su baskını uyarısı yaptı 15 il için. 10 temmuz hava durumu sağanak ve sel baskını beklenen iller. Bugün nerelerde yağış var sorusu. Zonguldak, Sakarya, Rize 10 temmuz Pazartesi hava tahmini ve yağış durumu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), aşırı yağışlar nedeniyle 15 il için ‘turuncu’, 15 il için ise ‘sarı’ kodlu uyarı yaptı. Yağışların devam ettiği bölgelerde 63 ihbara AFAD ve itfaiye ekiplerince müdahale edildiği ifade edilirken, Zonguldak-İstanbul yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi

10 Temmuz hava durumu yağış beklenen iller listesi. AFAD, 15 il için uyardı.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre, Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak illerinde ‘Turuncu Kod’, Amasya, Bilecik, Bursa, Erzincan, İstanbul, Tokat, Bayburt, Yozgat, Ardahan, Yalova, Sivas, Kars, Gümüşhane, Erzurum, Çorum illeri için de ‘Sarı Kod’ uyarısı verildiği duyruldu.

Uyarı verilen illerde, valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine mesaj formuyla bilgilendirme yapıldı. AFAD tarafından turuncu kod ile uyarılan 15 ilde yaşayan tüm vatandaşlar SMS ile bilgilendirildi. ZONGULDAK- İSTANBUL YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Zonguldak’ın Merkez ilçe ve Çaycuma ilçesindeki aşırı yağışlar nedeniyle bölgeye, Zonguldak İl AFAD’dan 14 personel, 3 bot, Bilecik İl AFAD’dan 2 personel, 1 motopomp, 1 pompa ve 1 araç, Manisa İl AFAD’dan 3 personel, 1 motopomp, 1 pompa ve 1 araç, Jandarma Arama Kurtarma’dan 7 dalgıç, 3 bot ve 2 araç görevlendirildi. Aşırı yağışlar sonucu il genelinde su baskınları, yıldırım düşmesi ve kaya düşmesi meydana geldi. Yağışların devam ettiği bölgede 63 ihbara AFAD ve itfaiye ekiplerince müdahale edildiği ifade edilirken, Zonguldak-İstanbul yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok kentte şiddetli yağışların devam edeceğini belirtirken, teyakkuz halindeki ekipler çalışmalarını artırdı. Selle ilgili son durumu paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bölgeye hareket etti.

Sel ve heyelan Karadeniz'i esir aldı! Bakan Yerlikaya ve Tunç felaketi yaşayan Bartın'a doğru yola çıktı

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yerlikaya şunları söyledi: “Başta Batı Karadeniz Bölgemiz olmak üzere sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın’da doğru karayoluyla hareket halindeyiz. Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok. Hava Kurtarma ekiplerimiz ve tüm birimlerimiz Milletimizin emrinde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün son 24 saatteki verilerine göre Bartın ilimizde metrekare başına; Bartın Merkez: 134.8, Amasra: 182.4 kg, Arıt: 147.6 kg, Kozcağız: 129.2, Kurucaşile: 119.2, Hasankadı: 101.6, Ulus: 91.2 kg yağış düştü. Yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Lütfen, temkinli olalım; uyarıları dikkate alalım.”

Yağışlar Karadeniz'i esir aldı: Bakan Yerlikaya ve Tunç sel bölgesine gidiyor

Bakan Yılmaz Tunç ise, Twitter hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bartın ve çevre illerimizde yaşanan sel afeti nedeniyle hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile birlikte bölgeye hareket halindeyiz. AFAD koordinasyonunda tüm birimleri seferber etmiş durumdayız. Mahsur kalan hemşehrilerimiz için havadan ve karadan müdahalelerimiz devam ediyor. Devletimiz tüm imkanları ile seferber olmuş durumda. Allah memleketimizi her türlü afetten korusun.”

Yağışlar Karadeniz'i esir aldı: Bakan Yerlikaya ve Tunç sel bölgesine gidiyor

Şiddetli yağışlar ulaşımı da sekteye uğrattı. Bartın’da dağlardan gelen yağmur suyu nedeniyle Amasra Tüneli’nde su birikintisi oluştu, sürücüler yolda güçlükle ilerledi.

Sel ve heyelan Karadeniz'i esir aldı! Bakan Yerlikaya ve Tunç felaketi yaşayan Bartın'a doğru yola çıktı

Zonguldak’ta sabah saatlerinde etkisini artıran yağış sonrası heyelan meydana geldi. Bölgede yollar ve tarım alanları sular altında kaldı. İstanbul- Zonguldak yolunun Ilıksu mevkii toprak ve kaya parçalarıyla kapandı, sadece hastaneye gidenlere geçiş izni verildi.

Yağışlar Karadeniz'i esir aldı: Bakan Yerlikaya ve Tunç sel bölgesine gidiyor

İstanbul-Zonguldak yolu

Ulaşımın durduğu yerlerden birisi de Bolu Dağı Tüneli mevkisi oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, aşırı yağışın ardından TEM Otoyolu’nda yaşanan heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönünün trafiğe kapandığını belirtti. Twitter hesabından paylaşım yapan Uraloğlu şunları söyledi: “Yoğun yağıştan dolayı Bolu Dağı Tüneli’nden sonra TEM Otoyolu’nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara’dan İstanbul’a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D- 100’e yönelmiş ve o güzergâhta yoğun bir trafik oluşmuştur. Ankara’dan İstanbul’a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir – Bilecik – Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir.”

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting