Ana Sayfa / Kime Ait / Polisan Kansai kime ait sahibi (Polisan kimin)
POLİSAN BOYA YENİ ADI POLİSAN KANSAİ OLDU

Polisan Kansai kime ait sahibi (Polisan kimin)

Türkiye’nin en büyük boya firmalarından biri olan Polisan artık leni ismi ile anılacak. Polisan Kansai kimin, kime ait vce fabrikası nerede kaç kişi çalışıyor diye de sorulabilir. İşte sektörünün öncü firmalarından biri olan Polisan Kansai ile ilgili en son haberler ve en yeni gelişmeleri sizler için yazdık. Polisan Boya’nın yeni adı Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak tescil edildiği açıklandı.

Polisan Kansai ile ilgili medyada yer alan haberlere bir yenisi daha eklendi. Polisan boya kime ait, merkezi nerede ve kaç kişi çalışıyor bilgilerini de sizler için derliyoruz. Polisan Boya’nın yeni adı Polisan Kansai oldu. Borsa İstanbul’da da işlem gören Polisan Kansai Boya ile ilgili son gelişmeleri Polisan Holding duyurdu.

POLİSAN KANSAİ ORTAKLIK YAPISI VE SAHİBİ

Ünlü boya markası Polisan Boya’nın yeni adı Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak tescil edildiği açıklandı. Polisan Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “12 Aralık 2016 tarihinde kamuya yaptığımız özel durum açıklamasında, Polisan Holding’in yüzde 100 oranında iştiraki Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Polisan Boya”)’nın toplam %50 oranındaki hissesinin, dünyanın ilk 10, Japonya’nın da lider boya üreticilerinden biri olan Kansai Paint Co. Ltd. (‘Kansai Paint’) tarafından edinimi ile ilgili olarak Rekabet Kurumu’na yapılan başvurunun olumlu sonuçlanarak, hisse devir işlemlerinin başladığını bildirmiştik.

21.12.2016 tarihinde gerçekleştirilen hisse devri ve akabinde gerçekleştirilen sermaye artırımında Polisan Holding A.Ş’nin rüçhan haklarını kullanmaması sonucu, Polisan Holding A.Ş.’nin Polisan Boya’daki hissedarlık oranı %50 olmuştur. Kansai Paint’in Hisse devri mukabilinde Polisan Holding A.Ş. ‘e 68 milyon 500 bin dolar ödemiş ve sermaye artırımı dolayısı ile Polisan Boya’ya toplamda 45 milyon dolar para transferinde bulunmuştur. Ayrıca, ana sözleşme değişikliği ile şirketin yeni adı ‘Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ olarak tescil edilmiştir.

İlginizi Çekebilir

At keserken yakalandılar

Sultangazi’de at eti baskını. İstanbul’da at kesimi arttı millete at eti yediriyorlar. Etin zamlanması sonrası …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting