Ana Sayfa / Kadınca / Prof. Melike Nikbay nereli, neci ve kimdir?

Prof. Melike Nikbay nereli, neci ve kimdir?

NATO’da görev yapacak olan İTÜ’lü Prof. Dr. Melike Nikbay aslen nereli, kaç doğumlu, eğitimi ve kimdir bilgileri. NATO’da görev yapan Türk Profesörler. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melike Nikbay, NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu Uygulamalı Araç Teknolojileri (AVT) Paneli Destek Komitesi’ne Başkan olarak seçildi. Prof. Dr. Melike Nikbay’ın bu görevi 2023 yılı sonuna kadar iki yıl boyunca sürecek.

Melike Nikbay aslen nereli, yaşı, neci ve eğitimi bilgileri. İTÜ’lü Prof. Dr. Melike Nikbay NATO’Da çok önemli bir göreve getirildi. 2008’den itibaren Milli Savunma Bakanlığı tarafından atanarak NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu Uygulamalı Araç Teknolojileri Paneli’nde Türkiye’yi temsil eden Nikbay, çok sayıda NATO araştırma ekibinde görev aldı. Mekanik Sistemler, Malzemeler ve Yapılar Teknik Komitesi ülke temsilciliği görevlerini de yürüten Nikbay, 2016’da NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu tarafından “Genç Katılımcı” ödülüne, 2017’de de Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü tarafından “Akademi Üyeliği” ödülüne layık görüldü.
AVT Paneli kapsamında halen 9 destek projesi yürütülüyor. Bu projelerden biri de Glasgow Üniversitesi ve İTÜ iş birliğiyle yürütülen ve Prof. Dr. Melike Nikbay’ın direktörü olduğu “Düzlemsel Olmayan Taşıma Sistemlerinin Türbülans ve Aerodinamik Optimizasyonu” isimli proje. 2018-2022 yılları arasında devam eden AVT-SP-002 numaralı proje kapsamında insansız muharip hava araçlarının geliştirilmesine yönelik olarak hesaplamalı akışkanlar dinamiği, yapısal tasarım ve optimizasyon çalışmaları İTÜ Hava Uzay Çok-Disiplinli Tasarım Optimizasyon Laboratuvarı AeroMDO Lab ekibi tarafından gerçekleştirilmekte olup, üretim ve deneysel çalışmalar Glasgow Üniversitesi’ne ait De Havilland Milli Rüzgâr Tüneli tesisinde yapılıyor.

 

İlginizi Çekebilir

Murat Yıldırım, Teşkilat’tan ayrılıyor

Teşkilat dizisinde Murat Yıldırım ayrılıyor. Teşkilat başrol diziyi bırakıyor. Dört sezondur ekran macerasına devam eden …

Sınırsız Hosting