Ana Sayfa / İlginç / Rehber köpek ne demek, nasıl yetiştirilir

Rehber köpek ne demek, nasıl yetiştirilir

Rehber köpek ne işe yarar, nereden rehber köpek bulunabilir ve körlere yardımcı olan köpeklere neden rehber köpek denir bilgisi. 

Rehber köpekler özellikleri, yetiştirilmeleri ve eğitimleri merak konusu oldu. Görme engelllilere yardımcı olan köpeklere rehber köpek denir ve eğitimleri de özeldir. İşte rehber köpeklerle ilgili tüm merak edilenler.

REHBER KÖPEK EĞİTİMİ VE EĞİTİM VEREN KURUMLAR

Köpek eğitim merkezleri ve rehber köpek eğitimi veren kurumlar. Rehber köpek eğitiminin ilk aşaması rehber köpek olmaya yapı olarak daha uyguN olan türlerden seçilen yavruların 6-8 haftalık erişkinliğe geldiklerinde gönüllü ailelere teslim edilmesiyle başlamaktadır.

İkinci aşamada yavrular bir veya bir buçuk yıl gönüllü aileler ile kalırlar. Bu süreçte yavrular eğitimlerinin bir sonraki aşamasına hazır hale getirilirler. Köpekleri sahiplenen aileler ile rehber köpek okulları bu aşamada iletişim halinde kalırlarken yavruların ihtiyaçları rehber köpek okulları tarafından karşılanmaktadır. Yavruların aile yanında kaldıkları bu sürede eğitimlerinin bir parçası olan temel komutlar aileler tarafından yavrulara öğretilir.

Rehber köpek eğitiminin son aşamasında ailelerden alınan köpekler özel eğitimli rehber köpek eğiticileri ile birlikte eğitilirler. Eğitimi başarıyla tamamlayan köpekler görme engelli bireylere verilmek üzere hazır hale gelirler.

İlginizi Çekebilir

Bu hafta vizyondaki filmler

Vizyona giren yeni filmler, bu hafta hangi sinemada hangi film oynuyor bilgisi. 26 Nisan haftası …

Sınırsız Hosting