Ana Sayfa / Kadınca / Sera Kadıgil nereli, yaşı ve neci?
SERA KADIGİL NECİ KİM

Sera Kadıgil nereli, yaşı ve neci?

Gözaltına alınan CHP PM Üyesi Sera Kadıgil neci, kim ve kaç doğumlu bilgisi. CHP PM Üyesi Sera Kadıgil’in gözaltına alınma nedeni. Bir dava için ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi’ne giden CHP Parti Meclisi üyesi Avukat Sera Kadıgil’in gözaltına alındığı öğrenildi.

Sera Kadıgil CHP’nin kadın yüzlerinden biri ve parti PM üyesi. Sera Kadıgil son olarak İstanbul’da gözaltına alınma haberleriyle gündeme geldi. Pek kimdir Sera Kadıgil ve neci sizler için araştırdık.

SALİHA SERA KADIGİL ASLEN NERELİ, KAÇ DOĞUMLU VE MESLEĞİ

Türkiye’nin genç kadın siyasetçilerinden biri olan Sera Kadıgil7in tam ismi Saliha Sera Kadıgil’dir. 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2003 yılında Vefa Lisesinden, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden derece ile mezun oldu. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk alanında başladığı Yüksek Lisans eğitimini 2010 yılında “Sinema Eserleri” üzerine yazdığı tezi ile tamamladı. Aynı dönemde Londra Queen Mary Üniversitesinde fikir ve sanat eserleri ile telif hakları üzerine yüksek lisans eğitimi aldı.

SERA KADIGİL HANGİ OKUL MEZUNU VE CHP’DEKİ GÖREVERİ

İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk alanındaki doktora eğitimi devam etmektedir. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

Münhasırankültür sanat alanında faaliyet gösteren Kadıgil; Oyuncular Sendikası, Sinema TV Sendikası, Görüntü Yönetmenleri Derneği, Kamera Asistanları Derneği, Reji Asistanları Derneği, Prodüksiyon Amirleri Derneği ve Bağımsız Tiyatrolar Derneği Girişimi’nin kurucu avukatı olup bu kurumların yanı sıra Bakırköy Belediye Tiyatrosu Oyuncuları Girişimi ve İstanbul Şehir Tiyatrosu Çalışanları Derneği (İŞTİSAN)’ın da avukatıdır.

İstanbul’da bulunan Kadıgil Hukuk Bürosu’nun sahibi olan Kadıgil, 2008 yılından bu yana İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesidir.

PARTİ GÖREVLERİ:

2016-(…) : Parti Meclisi Üyesi, Hukuk ve Seçimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı- Hukuk İşleri Sorumlusu

2014-2016 : Parti Meclisi Üyesi

Hukuk ve Seçimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Hukuk İşleri Sorumlusu- CHP Avukat Örgütlenmesi Genel Koordinatörü: Görevli Avukatlar çerçevesinde okulların ilçelerden, ilçelerin illerden, illerin ise Genel Merkez’den koordine edilmesi; Yurt çapında görev alan tüm avukatların veri tabanının oluşturulması; Mevcut avukat sayısının arttırılması için yurt çapındaki barolarla ortaklıkların sağlanması; 76 il ve 700 ilçede avukatlarla etkili bir iletişim ve koordinasyon kurulması; Avukat bulamayan illere komşu illerden avukat desteği sağlanması; Etkili bir koordinasyon için 81 ilin katılımı ile 9 ilde gerçekleştirilen Bölge Toplantıları Organizasyonu ve Eğitmeni; Güvenli Seçim Platformu ve Oy ve Ötesi Derneği CHP Temsilcisi; 35. Olağan CHP Kurultayı Tüzük Komisyonu Üyesi.

Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı – Kültür Sanat Komisyonu Üyesi: İstanbul, Ankara ve İzmir’de sanatçılarla ve Kültür-Sanat Kuruluşları ile gerçekleştirilen buluşmaların organizasyonu, Kültür Sanat Alanındaki STK’ların görüşlerinin derlenerek seçim bildirgesine işlenmesi, Sanatçılarla ve alanda örgütlü STK’larla Parti arasında etkili iletişimin sağlanması, Belediyelerin kültür sanat faaliyetlerinin takibi.

Doğa ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı – Hayvan Hakları Sorumlusu: Hayvan hakları ihlaline ilişkin ihbarların değerlendirilmesi ve takibi, Seçim Bildirgesi Hayvan Hakları Bölümü Yazımı.

2014 : Beyoğlu İlçe Avukat Koordinatörü (İlçe Avukat Örgütlenmesi, Her Okula Bir Avukat Projesi)

2011-2012 : Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi (Kadın Kolları Tüzük Komisyonu Üyesi)

2010-2011 : Beşiktaş İlçe (Müşahit- Gönüllü Avukat)

İlginizi Çekebilir

Afet İnan neci, yaşı ve nereli?

Afet İnan neci, kaç doğumlu, yaşıyor mu öldü mü ne zaman ve kimdir bilgileri. Ünlü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting