Ana Sayfa / Manşet / Son taşerona kadro gelişmeleri Ocak 2017
TAŞERONA KADRO NE ZAMAN

Son taşerona kadro gelişmeleri Ocak 2017

Beklenen gelişme yeni taşeron işçiye kadro gelişmeleri ve haberleri gündeme düşmeye başladı. Taşeron işçi ne demek artık tarihe karışabilir. kamuya ve belediyele kadrolu taşeron işçilerin istihdamı için son aşamadaki çalışmayı sizler için derledik. Türkiye’de hasla 2017 itibariyle 720 bin civarında taşeron işçi bulunuyor ve tüm yasal haklardan mahkumlar. 

Kadroya alınacak taşeron işçilerde artık sabır taşı çatlamak üzere. Bekle bekle bir türlü kadro haberi gelmiyor. Taşeron işçi 720 bin civarında. bunlar aileleriyle birlikte milyonları buluyor adeta bir partiyi iktidar da yapabilirler iktidardan bile düşürebilirler. Taşeron işçilerin heyecanla beklediği kadroya geçiş için, şartlar şekillenmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde taşeron işçiler ile ilgili açıklama yaparak, kadro çalışmalarına hız verdiklerini belirtmişti.

En yeni taşeron işçi haberleri. Bakan Müezzinoğlu’nun açıklamasının ardından. Kamu Personel Rejimi’nde yapılacak bu düzenleme için 6 aylık bir sürenin gerekli olduğu öngörülüyor.

720 BİN TAŞERON İŞÇİ KADROYA GEÇECEK

Sosyal statüye, hukuksal korumaya ve yasal zemine girmek isteyen taşeron işçiler referandum öncesi kadroya alınmak istiyor. Kamuda asıl ve yardımcı işi yapan 720 bin taşeron işçi Kamu Personel Rejimi’ne dahil edilecek. Asıl işleri yapanlar kadroya alınacak, yardımcı işlerde çalışanların ise özel statülü sözleşmeyle kamuda istihdamı öngörülüyor. Ayrıca kamuda performans değerlendirme sisteminin de oluşturulması planlanıyor.

İŞÇİLERE DETAYLI GEÇMİŞ ARAŞTIRMASI YAPILACAK

Düzenleme kapsamında tüm taşeron işçilerin güvenlik ve arşiv araştırmasından geçeceği açıklandı. Güvenlik ve arşiv araştırması olumsuz sonuçlanan kişiler yeni düzenlemeden yararlanamayacak. Araştırmalarda özellikle FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle irtibatlı olup olmadıklarına bakılacak.

İlginizi Çekebilir

Mehmet Ali Yılmaz öldü

Trabzonspor eski başkanı ve eski devlet bakanı Mehmet Ali Yılmaz öldü. Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting