Ana Sayfa / Kadınca / Tuba Büyüküstün aslen nereli?
TUBA BÜYÜKÜSTÜN ASIL MEMLEKETİ, YAŞI VE İŞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Tuba Büyüküstün aslen nereli?

Tuba Büyüküstün, Cesur ve Güzel dizisinin güzel yıldızı yine gündemde, yine güzelliğiyle dikkat çekiyor. Tuba Büyüküstün Türk dizi ve film izleyicisinin artık aşina olduğu bir sima, bi rkadın. Peki Tuba Büyüküstün’ün memleketini, yaşını ve gerçek mesleğini öğrenmek ister misiniz? bilgikahini olarak biz sizler için bu güzel oyuncunun şeceresini çıkardık. 

bilgikahini. com olarak Türkiye’nin ve dünyanın önemli simalarını, isimlerini ve yeteneklerini sizler için araştırmaya devam ediyoruz. Bugünkü güzelimiz Tuba Büyüküstün. Tuba Büyüküstün şu sıralar Star TV’de oynayan Cesur ve Güzel dizisini Sühan’ı olarak karşımıza çıktı. Güzelliği, yeteneği ile göz kamaştıran Tuba Büyüküstün’ün seceresini sizler için çıkardı. Hadi hep birlikte okuyalım.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN KAÇ DOĞUMLU VE NERELİ?

Hatice Tuba Büyüküstün, Gerçek adı tam da böyle Tuba’nın. Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı. Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı. Sultan Makamı adlı dizinin son dört bölümünde rol aldı.2004 yılında Çağan Irmak’ın yönettiği Çemberimde Gül Oya adlı dizideki Zarife rolüyle büyük çıkış yakaladı. Aynı yıl Cemal Şan’ın yönettiği Gülizar adlı televizyon filminde Şevket Çoruh ve Yetkin Dikinciler’le başrolü paylaştı.Ayrıca yine Çağan Irmak’ın filmi Babam ve Oğlum da oynadı. Aydın Bulut’un yönettiği Ihlamurlar Altında adlı dizide Bülent İnal, Sinan Tuzcu ile başrolü paylaştı.2006 yılında Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği Sınav adlı sinema filminde oynayan Büyüküstün, bu filmde ünlü oyuncu Jean-Claude Van Damme ile çalışma fırsatı yakaladı.2007 yılında Antakya’da çekilen, Cevdet Mercan’ın yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Asi adlı dizide Murat Yıldırım ve Çetin Tekindor’la başrolü paylaştı.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN ASIL MEMLEKETİ, YAŞI VE İŞİ DİKKAT ÇEKİYOR
TUBA BÜYÜKÜSTÜN ASIL MEMLEKETİ, YAŞI VE İŞİ DİKKAT ÇEKİYOR

ARAPLARIN GÖZDESİ TUBA BÜYÜKÜSTÜN

Güzel oyuncumuz sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu ve Arap ülkelerinin de yıldızı. Aynı yıllarda Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar Altında, Asi gibi dizilerinin Arap televizyonlarında gösterilmesiyle birlikte, Ortadoğu’da büyük bir üne kavuştu ve Türk dizilerinin yurt dışına ihracında önemli bir rol oynadı. Başrolünü oynadığı Asi dizisi 67 ülkedeki izlenme oranlarıyla, 51. Monte-Carlo Televizyon Festivali’nde En İyi Pembe Dizi kategorisinde aday gösterildi.2010 yılında Yusuf Kurçenli’nin yönettiği Yüreğine Sor filmiyle sinemada ilk başrolünü oynadı. Daha sonra atv’de yayınlanan Gönülçelen adlı dizide, Cansel Elçin’le birlikte başrolü paylaştı.28 Temmuz 2011 tarihinde Paris, Fransa’da kendisi gibi oyuncu olan ve Gönülçelen dizisinde birlikte rol aldığı Onur Saylak ile evlendi.19 Ocak 2012 tarihinde ikiz kızlarını (Toprak, Maya) dünyaya getirdi.

İlginizi Çekebilir

Mesut komiser Arka sokaklara yeniden girdi

Arka Sokaklar Şevket Çoruh yeniden dizinin kadrosunda. Şevket Çoruh, 17 sezon yer aldıktan sonra ayrıldığı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting