Ana Sayfa / Kime Ait / Turkcell kime ait, ortaklık yapısı

Turkcell kime ait, ortaklık yapısı

Turkcell sahibi kim, ne zaman ve kim tarafından kuruldu bilgisi.  Türkiye’deki GSM operatörleri, büyüklükleri ve kime ati olduğu bilgisi. En çok abonesi olan Turkcell genel bilgileri.

Turkcel kime ait, kimin ve ne zaman kuruldu genel bilgileri.

Türkiye’nin ilk GSM operatörü olan ve yaklaşık 35.2 milyon aboneye hizmet veren Turkcell, 28 Şubat 1994 tarihinde Mehmet Emin Karamehmet tarafından kurulmuştur.
Türkiye’nin ilk yerli telefonu olan Turkcell T40‘ı piyasaya sürerek bir ilke imza atmıştır.
Tüm bu hizmetlerinin yanı sıra Turkcell bir alt kuruluşu olan Superonline ile müşterilerine internet ve çeşitli telekomünikasyon hizmetleri de vermektedir. 27 Nisan 1998’de T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzalayan Turkcell, müşterilerine sunduğu mobil ses ve veri iletişimine dayalı hizmetlerin çeşitliliğini, kalitesini ve buna bağlı olarak müşteri sayısını da artırarak gelişimini sürdürdü.

Hisseleri 11 Temmuz 2000’de Borsa İstanbul (BİST) ve New York Stock Exchange’de (NYSE) eşzamanlı olarak işlem görmeye başlayan Turkcell, NYSE’ye kote olan tek Türk şirketi unvanına sahiptir. Turkcell aynı zamanda Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktadır. Turkcell dünyada HSPA+ teknolojisini kullanan ilk operatörlerden biri olmuştur. HSPA+ teknolojisini şebekesinde ilk uygulayan operatörlerden biri olarak data kullanımındaki artışa paralel iki yeni HSPA+ teknolojisini daha hayata geçirmiştir. Turkcell 1 Nisan 2016’da LTE-Advanced ve 3 taşıyıcı birleştirme teknolojilerini kullanarak Türkiye’de 81 ilde LTE hizmetini lanse etmiştir.

 

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting