Ana Sayfa / Genel / Uçak yemekleri sağlıklı mı?

Uçak yemekleri sağlıklı mı?

Hepimiz zaman zaman uçak yolculuğu yaparız. Uçaklardaki ikramları karnımız tok olsa da kimi zaman meraktan kimi zamanda istekten geri çevirmeyiz. Özellikle yurtdışı uçuşlarda uçakta yemek adeta bir keyfe ve bir sosyal aktiviteye döner. Peki uçak yemekleri ne kadar sağlıklı ve tadları neden farklı gelir bize. Uçak yemeklerini tadının ve lezzetinin yerdekinden farklı olmasının elbetti belli nedenleri vardır. 

Binlerce metre yükseklikte yemek yemek ve uzun uçak yolculukları. Uçak seyahatlerinde olmazsa olmazlardan biri de ikram ve yemeklerdir. Ancak farketmişsinizdir ki uçaklardaki yemeklerin tadı yerde evde ya da restorantta yediklerimizden farklı gelir aynı yemek olmasına rağmen. Bunun sebebi elbette var. Uçak yemekleri bulunduğu ortama saklama koşullarına ve pişirilmesi açısından farklıdır. Yüksek nem ve uzun süre koruyuculuk nedeniyle uçak yemeklerinnin tadından bir değişiklik olur. Elbette bu uçaktaki yemeklerin sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor.

BASINÇ, NEM VE KORUYUCU MADDELER

Uçaklarda servis edilen yemekler uzun süre tutulacağı için içlerine özel katkı ve koruyucu maddeler eklenir. bu da yemeklerin ana aromasında bozulmaya yol açar. Bir de uçaklar çok yüksek feette seyrettiği için nem azalır basınç yükselir. bu durumda da burnumuz koku alma duyusunu biraz farklılaştırır. Tad alma duygusu da buna ekleninceuçuk yemeklerinin tadı bambaşka bir hal alır. Bunu bilen uçak yemek şirketleri uçaklarda servis edilen yemeklere normal yemeklerden daha fazla aroma ve baharat ilave eder. Bu da yemeğin kokusunda ve tadında bir değişikliğe sebep olur.

 

İlginizi Çekebilir

“Bahçeli, AKP’ye rest çekemez”

Devlet Bahçeli’nin, dünya yıkılsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rest çekemeyeceği AKP ile asla yolunu ayırmayacağı öne sürüldü. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting