Ana Sayfa / İlginç / Üniversite tercih dönemi 2023

Üniversite tercih dönemi 2023

Üniversite tercih dönemi tarihleri 2023-2024 belli oldu. Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak., üniversite tercihi neye göre nasıl yapılmalı bilgileri. Tercih Kılavuzu’nun yayınlanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri için doğru bölüm ve okul seçimi için maraton başlıyor. 13 gün sürecek tercih aşamasında öğrencilerin nelere dikkat etmeleri konusunda ise uzmanından uyarı geldi. ‘İş olanaklarına göre tercih yapmayın’ mesajı verilirken, YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz itibarıyla başlayacağı duyuruldu.

Üniversite tercih 27 Temmuz 2023 başlıyor ve 13 gün sürecek. Bu yıl üniversite tercihleri 13 gün sürecek, üniversite tercihi neye göre nasıl yapılmalı. Öğrencilerin öncelikle sevecekleri alanlarda bölüm seçmeleri ve akademisyenleri iyi tanımaları gerekiyor. İş bulma oranları da bölüm seçerken dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor.

Tercih Kılavuzu’nun yayınlanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri için doğru bölüm ve okul seçimi için maraton başlıyor. 13 gün sürecek tercih aşamasında öğrencilerin nelere dikkat etmeleri konusunda ise uzmanından uyarı geldi. ‘İş olanaklarına göre tercih yapmayın’ mesajı verilirken, YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz itibarıyla başlayacağı duyuruldu.

Öğrencilerin öncelikle sevecekleri alanlarda bölüm seçmeleri ve akademisyenleri iyi tanımaları gerekiyor. İş bulma oranları da bölüm seçerken dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor.

İŞ OLANAKLARINA GÖRE TERCİH YAPMAYIN

Bu süreçte herkes tercih yapacak öğrencilere iş olanaklarına göre tercih yapması gerektiğini söylemiş olabilir. Lakin, siz ‘Gelecekte ben kolaylıkla iş bulabilir miyim’ diye değil, Ben bu işi tüm dünyaya tanıtacak derecede iyi yapacak kadar tutkuyla icra edecek miyim diye sorgulamanız gerekir. Çünkü ne yaptığınız değil, nasıl yaptığınız önem arz ediyor. Bu nedenle, ne yaparsanız yapın, hedefiniz işinizi tüm dünya insanına fayda sağlayacak mecralara taşımanız olmalı. Bunun için de yabancı dil daha bir önemli hale geliyor. Tercih yapacağınız üniversitede dil öğrenmek için Erasmus ve yurtdışı fırsatı sunulup sunulmadığı da çok önemli. Dilinizi geliştirecek ve dünya insanı olabilme imkanı sunacak üniversite ve bölümler seçmeye özen gösterin.”

ÇİFT DAL İMKANI VAR MI BAKIN

Uzmanlara göre üniversite seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise yan dal ve çift ana dal fırsatı sunulup sunulmadığı. Artık pek çok öğrencinin 4 yıllık bir bölüm okurken ikinci bir ana dal öğrenme fırsatını araştırdığını belirten uzmanlar, bunun 4 yılda iki katı bilgiye temas etme anlamına geldiğini ve bu şekilde alacakları bilgilerin hayatları boyunca onlara ister iş olanakları ister üretkenlik anlamında oldukça faydalı olacağını açıklıyor. Burs olanakları da üniversite ve bölüm tercih ederken olmazsa olmazların arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting