Ana Sayfa / İlginç / Vakıf Üniversitelerine zam yapmayın uyarısı

Vakıf Üniversitelerine zam yapmayın uyarısı

Vakıf Üniversitelerine zam konusunda YÖK’ten uyarı geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerine, eğitim ve öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarı, bazı vakıf üniversitelerinin eğitim ve öğretim ücretlerine enflasyon oranının üzerinde zam yaptıklarına dair şikayetlerin ardından geldi.

YÖK uyarısı Vakıf üniversitelerine doğru, YÖK, vakıf üniversitelerinin mütevelli heyetlerinin, eğitim ve öğretim ücretlerinin belirlenmesi sürecinde kar amacı gütmemeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin talep ve şikayetlerinin dikkate alınarak bu konuda gerekli özenin gösterilmesi ve eğitim ve öğretim ücreti artış sınırının enflasyonun üzerinde olmaması istendi.

YÖK, vakıf üniversitelerine Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören vatandaşlar ve öğrenciler için daha önce aldığı kararı hatırlattı. Bu karar, depremzede öğrencilere eğitim ve öğretim ücretleri ile burs ve barınma ihtiyaçları konularında kolaylık sağlanması ile ilgiliydi.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting