Ana Sayfa / Kime Ait / Yaşlılık aylığı 500 lira (2018)

Yaşlılık aylığı 500 lira (2018)

Seçimler öncesi kamu borçarı yeniden yapılandırma tüm bilgileri. 65 yaş üstü aylıkları artıyor. Yaşlılık aylığı 500 lira oldu. Trafik cezaları indiriliyor. Esnaf ve işverenlere yeni müjdeler. Başbakan Binali Yıldırım’ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor. İmar barışı ve imar affı son durum. İmar affı geliyor. İmar barışı başlama tarihi. 

Son dakika kamu borçları yapılandırma. Yaşlılık aylığı 3 ay için bin 500 lira oldu. Üniversitelilere af geliyor. Esnaf borçlarına yapılandırma. Trafik cezalarına indirim ve af yolu. Üniversitelerden atılanlara yeniden okula dönüş müjdesi. Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. İmar barışı nasıl işleyecek. İmar affından kim nasıl yararlanacak ve ruhsat iskan alma yolu son bilgiler.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen toplantı, saat 15.00’te başladı. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan toplantı, 3 saat sürdü.

Yaşlı aylığı üç ayda bir toptan ödeniyor. 266 TL olan aylık ödemeyi 500 TL’ye çıkartıyoruz.

Üniversitelerde okuyan gençlere bir kereliğine dönme imkanı veriyoruz.”

Başbakan Yıldırım toplantı sonrası açıklama yapıyor.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

(Yeniden yapılandırma) Vergi ve prim alacakları yeniden yapılandırılacak.

“Vergi, harç, SGK borçları yeniden yapılandırılacak. Vergi ve prim alacakları ile trafik cezaları yeniden yapılandırılacak.

Vatandaşlarımız Temjuz ayı sonuna kadar müracaat edecek. Takip eden 36 ay içinde borçlarını ödeyebilecek.”

Birinci madde, esnaflarımızı, sanayicilerimizi, çalışanlarımızı yakından ilgilendiren yeniden yapılandırma. Bununla ilgili neyi kast ediyoruz? Maliye ile işi olan vatandaşımız, gümrükte sorunu olan vatandaşımız, işçi çalışıyor, sigortayla ilgili borcu var, sorunu olan vatandaşımız, il özel idareleri, belediyeler yani kamu kuruluşlarının tamamıyla ilgili konula
Nelerden oluşuyor? Vergi ve prim alacakları yeniden yapılandırılacak.
TÜM CEZALARA DÜZENLEME
İki, trafik cezaları yeniden, kara yolu taşıma kanununa göre kesilen cezalar. Seçimlerle ilgili geçmiş seçimlerde bir şekilde ceza tahakkuk etmiş ama tahsilatı yapılmamış. Askerlikle ilgili, nüfusla ilgili, RTÜK cezaları, köprü otoyol kaçak geçişleri vesaire, kısaca vatandaşın devletle, devlet kurumlarıyla arasında olan anlaşmazlıklar çözüme kavuşturuluyor. Vatandaşla el sıkışılıyor. Nasıl? Bunu yaparken tabi belirli kuralları var, şartları var. Mesela belediyenin il özel idarelerinin atık su alacakları da buna dahil olacak.
Yeniden yapılandırma için 31 Mart 2018 tarihinden önce vatandaş eğer borcunu ödememiş, sigorta primini, vergisini, trafik cezasını.
Yukarıda saydığım bütün kalemlerde ödemelerini gerçekleşmemişse bir fırsat bir imkan getiriyoruz.
STOK AFFI GELİYOR
Yine piyasada çok beklenti haline gelen stok affı. Geçmiş yıllara yönelik stoklarla ilgili bir düzenleme yapıyoruz ve bunu mükellefler meşrulaştırmış oluyor. Stoklarında var ama kayıtlarında gözükmüyor, hesabı tutturamıyor.
Kasa fazlalıkları, bunlar da aynı şekilde beyan unsuruna göre işletme kayıtlarının düzenlenmesine imkan veriyoruz.
PEŞİN ÖDEMEDE İNDİRİM VAR
Kanundan yararlanmak için vatandaşlarımız temmuz ayı sonuna kadar müracaat edecek ve takip eden 36 ay içerisinde de borçlarını ödeyebilecekler. Yani 3 yıllık bir imkan getirmiş oluyoruz. Peşin ödeme olursa , peşin ödemelerde indirimler var. Gecikme faizinin yüzde 90’ını ödemeyecekler. Sadece yüzde 10’unu ödemek suretiyle hesabı kapatmış olacaklar.”

İlginizi Çekebilir

Türk’e Avrupa’ya vize yok

Almanya Türklere vizeyi durdurdu. AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarına vizeler durdu. Avrupa ülkelerinden Schengen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting