Ana Sayfa / İlginç / Yeni sıcaklık rekoru 4 Temmuz 2023

Yeni sıcaklık rekoru 4 Temmuz 2023

Son sıcaklık rekoru 4 Temmuz 2023 kırıldı ve Dünya el nino etkisiyle tarihin en sıcak günlerini yaşıyor. Yaz aylarının sonuna doğru sıcaklıklar 50 derecenin üstüne çıkabilir toplu güneş çarpmaları ve güneş bağlı toplu ölümler olabilir. Dünya genelinde etkili olan El Nino sistemi hava sıcaklıklarında rekorlara neden oluyor. 3 Temmuz’da küresel ortalama sıcaklık 17,01 dereceyle rekor kırarken, 4 Temmuz da 17,18 dereceyle yeni bir rekor kırdı

El Nino etkisiyle sıcaklık rekorları kırılıyor mavi gezegende. dünya son 5 bin yılın en sıcak günlerini aşıyor toplu ölümlerden korkuluyor.

Küresel ortalama sıcaklığın 17,18 derece ölçüldüğü 4 Temmuz, kayıtlardaki en sıcak gün olurken, 3 Temmuz’daki sıcaklık rekoru da 24 saat içinde yeniden kırıldı.

ABD meteoroloji servisi NCEP verilerine göre, küresel ortalama sıcaklığın 17,01 derece ölçüldüğü 3 Temmuz, en sıcak gün olarak kayıtlara geçmişti.

Dünyadaki sıcaklık rekoru 24 saat içinde tazelendi ve 4 Temmuz’da küresel ortalama sıcaklık 17,18 dereceye ulaştı.

Hava sıcaklıkları insan faaliyetleri kaynaklı iklim değişikliği etkilerinin yoğunlaşmasıyla artarken, bilim insanları, sıcaklık rekorlarının özellikle gelecek 6 hafta boyunca yeniden görülebileceği uyarısında bulunuyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü de dün El Nino koşullarının başladığını ve sıcaklık artışlarının hızlanabileceğini belirtmişti.

Küresel ortalama sıcaklık, daha önce Ağustos 2016’da 16,9 derece ölçülmüştü.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting