Ana Sayfa / Genel / YSK, referandum itirazlarını reddetti
REY OY

YSK, referandum itirazlarını reddetti

YST, tüm itirazları ret etti. Yüksek Seçim Kurulu 16 Nisan tarihinden gerçekleştirilen referandum ile ilgili tüm itirazları reddetti.
Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) anayasa referandumuna ilişkin yapılan itirazları bugün görüştü.YSK, referandumun iptali başvurusunu reddetti.
İptal talepleri 1’e karşı 10 oyla kabul edilmedi.
CHP, HDP ve Vatan Partisi, tam kanunsuzluk gerekçesiyle referandumun iptali için YSK’ya başvurmuştu.

YSK’NIN GEREKÇESİ DE AÇIKLANDI

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; “Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kurulu’na sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması’nın tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler bugün saat 10.39 başlayan Yüksek Seçim Kurulu Toplantısı’nda görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her üç talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir.”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yönelik itirazları bugün değerlendireceklerini söylemişti.

CHP SİNE-İ MİLLETE DÖNMÜYOR

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin sözlerinin ardından TBMM’de basın toplantısı yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP’ye toplumun değişik kesimlerinden böyle bir öneri geldiğini söyledi. Ancak Gök, sine-i millete gidip gitmeyeceklerini şöyle anlattı:

“Toplumun büyük kesiminde çok büyük öfke görülmektedir. Toplumun değişik kesimlerinden CHP’ye böyle bir öneri de gelmiştir. CHP toplumun değişik kesimleriyle istişarelerin sürdürmektedir. Fakat MYK’da yapılan değerlendirmelerde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır. CHP elindeki bütün meşru imkanları kullanarak Gazi Meclisi sonuna kadar koruma kararı içerisindedir.

CHP MECLİS’TEN ÇEKİLECEK Mİ? SORUSU GÜNDEME GELMİŞTİ

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, öğlen yaptığı açıklamada “İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz” demişti.

Böke’nin ”Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis’ten çekilmekten de çalışmaya devam etmek de buna girer” ifadeleri CHP Meclis’ten çekilecek mi? sorusunu gündeme taşımıştı.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting