Ana Sayfa / Kime Ait / Zamanında vergi ödeyene indirim 2018

Zamanında vergi ödeyene indirim 2018

Mükelleflere vergi indirimi geliyor ancak vergisini zamanında ve düzenli ödeyenler bu haktan yararlanabilecek. 2018 vergi düzenlemeleri ve vergi ödeme tarihleri netleşti. Maliye, devletle barışık vergi mükelleflerine indirim yapacak ve bu indirim yüzde 5 seviyesinde olacak. Maliye Bakanlığı, vergiye uyumlu mükelleflere yüzde 5’lik vergi indirimini 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya koyacak.

Vergi indiriminden yararlanmak için düzenli ve zamanında vergi ödeyen biri olmanız ya da kurum olmanız gerekiyor. 2018 vergileri ve yeni düzenlemeleri esnaf ve vergi mükelleflerince yakından takip ediliyor. Maliye Bakanlığının vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulanmasına ilişkin usul ve esasların yer aldığı Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Buna göre, 1 Ocak’tan itibaren ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle gelir vergisi mükellefi olanlarla finans ve bankacılık sektörlerinde faaliyet gösterenler, sigorta ve reasürans şirketleri, emeklilik şirketleri ve emeklilik yatırım fonları hariç kurumlar vergisi mükellefleri arasından vergisini düzenli ödeyenlerin yıllık beyannameleri üzerinden hesaplanan vergilerinin yüzde 5’i indirilecek.

1 MİLYON LİRADAN FAZLA OLAMAYACAK

Bu yıl vergi ödemeleri maliye tarafından sıkı takip altında olacak. bütçe açığını kapatma ve hizmetlerin zamanında yerine getirilebilmesi için önemli bir gelir kalemi olan vergi için maliye müfettişleri adeta kurumlar, şirketler araszında mekik dokuyacak. Düzenlemeden faydalanabilmek için, indirimin hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ile bu yıldan önceki son iki yıla ait vergi beyannamelerinin kanuni süresinde verilmiş ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin süresinde ödenmiş olması gerekecek.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting