Ana Sayfa / İlginç / 49 filmi ne anlatıyor, konusu

49 filmi ne anlatıyor, konusu

49 filmi konusu ne, oyuncuları kim ve 49 filmi çıktı mı, 49 filmi izle bilgisi. 49 filmi nerede çekidi ne zaman çekildi, 49 filmi seti nerede, 49 filmi hangi gerçek olaya dayanıyor ve 49 filmi kaç Türk esir alındı. Musul DEAŞ yani IŞİD 49 filmi ile ele alınıyor 49 filmi gerçek MİT elemanlarının yaşamını anlatıyor.

49 filmi izle, 49 filmi özelliği ne ne zaman nerede çekildi kimler oynuyor bilgisi. Musul konsolosluk işgali ve 49 Türk’ün esir alınması ve MİT’in kurtarma harekatı film oldu. Yapımını CNP Film’in, yapımcılığını Mehmet Canpolat’ın üstlendiği, Türkiye’nin yakın tarihinin unutulmaz olaylarından birini beyazperdeye taşıyan ‘49’ filmi, 20 Ocak 2023’te sinemalarda seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.


Başrolünde İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin ve Kerem Alışık’ın yer aldığı ‘49’, 2014 yılında Musul’a saldıran DEAŞ militanlarının Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nda görevli 49 Türk vatandaşını esir almasının ardından yaşananları konu ediniyor.

Uzun süren ön hazırlık ve araştırma döneminin ardından senaryosu Barış Erdoğan ve İlker Arslan tarafından kaleme alınan ‘49’un yönetmenliğini Hakan İnan üstlendi. Sarsıcı bir hikayeyi birbirinden etkileyici oyuncu performansları ve hiç düşmeyen bir tempo ile anlatan ‘49’, yeni sezonda sinema izleyicisinin en merak ettiği projelerin başında geliyor.

Prodüksiyon kalitesi, etkileyici görsel efektleri ve gerçek bir hikayeden uyarlanan senaryosu ile ‘49’, 20 Ocak 2023’te sinemalarda!

‘49’un öyküsü:

11 Haziran 2014’te binlerce kişilik DEAŞ gücü, Irak’ın Musul kentine saldırdı. Yerel güvenlik güçlerince şehri terk edince Musul, DEAŞ’ın eline geçti. Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu, DEAŞ militanları tarafından işgal edildi ve 49 personel rehin alındı. ‘49’ filmi, Musul’da DEAŞ tarafından esir alınan 49 Türk vatandaşını kurtaran MİT mensuplarının gerçek hikayesini anlatıyor.

49 FİLMİ NEREDE NE ZAMAN ÇEKİLDİ KONUSU OYUNCULARI

’49’ adlı sinema filminin çekimleri Kilis’te devam ediyor. Türk tarihinin destanlarla dolu olduğunu anlatan filmin yapımcısı Mehmet Canpolat, bu destanlardan birinin üzerindeki giz perdesini aralamak ve aslında neler yaşandığını hem Türk halkına hem de tüm dünyaya anlatmak için yola çıktıklarını belirtti. Canpolat, filmde Türk devlet hayatının en önemli operasyonlarından birine ışık tuttuklarını ifade ederek “49, bir yıldan fazladır üzerinde çalıştığımız bir proje. Filmin çekimi için gerekli şartları oluşturduk ve 5 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul’da start verdik. İstanbul’daki üç günlük çekimlerin ardından ekiplerimiz Kilise geldi. Çekimlerimiz Kilis ve Gaziantep’te 5 hafta boyunca devam edecek” dedi

Filmin yönetmen koltuğunda Hakan İnanın oturduğunu dile getiren Mehmet Canpolat, “Senaryosunda Barış Erdoğan ve İlker Arslan’ın imzası var. Başrollerde ise İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin ile dostu olmaktan her zaman gurur duyduğum, Türk dizi ve sinema sektörünün en önemli isimlerinden usta oyuncu Kerem Alışık bulunuyor” diye konuştu.

Filmin konusuna değinen Mehmet Canpolat, şunları kaydetti: 11 Haziran 2014 tarihinde Musul’u ele geçiren DEAŞ militanları, şehirde faaliyetini devam ettiren tek yabancı misyon konumundaki Türkiye Cumhuriyetinin Musul Başkonsolosluğunu basar ve içeride bulunan 49 Türk vatandaşını rehin alır. Bunun üzerine harekete geçen Türk Devleti, rehinelerin kurtarılması görevini Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) verir ve hemen ardından, MİT’in kahraman mensuplarının ince ince dokuduğu bir operasyon planı hayata geçirilir. Bu başarılı operasyon neticesinde 49 Türk rehine 100 gün sonra, burunları dahi kanamadan kurtarılır. Bu plan neydi? 100 günlük süreçte neler yaşandı? Türk rehineler, son anda infaz edilmekten nasıl kurtarıldı? DEAŞ’ın bölgedeki en önemli ismi MİT tarafından nasıl etkisiz hale getirildi? Bu gerçeklerden esinlenerek, süreci farklı bir dille sinema izleyicisinin beğenisine sunacağız. Filmimiz Ocak 2023te sinemalarda vizyona girecektir.

Dizi projelerinin de olduğunu aktaran Mehmet Canpolat, bu dizilerin birkaç bölümünü Kilis’te de çekerek kentin tanıtımına katkı sunacaklarını sözlerine ekledi.
Eski Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da filmin Kilis’te çekilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu filmin gövdesinin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlendiğinin artık halk ve düşmanlar tarafından da farkına varılması gerektiğine inandığını dile getiren Kara, bu filmden sonra Kilisin bir film platosu olduğunun ortaya çıkmasıyla kenti önemli bir noktaya getireceklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting