Ana Sayfa / İlginç / Masonlukta beyaz eldiven sırrı

Masonlukta beyaz eldiven sırrı

Mason, masonluk çok tartışılan kavramlar. Yahudilik temelleri ve Hiram Usta’ya kadar uzanan sırlar ve gizemler.  Türkiye’dede önemli mason isimler var. Çok sorulan sorulardan biri de masonlar ayinlerinde neden beyaz eldiven takar ve beyaz önlük giyer oluyor. Masonluğun sırları içinde beyaz eldivenin önemine değindik bilgikahini olarak. 

Beyaz eldiven ve masonluk sırrı. Masonların gizli ayinleri, sırları ve masonik işaretlerçokça tartışılır Türkiye’de. Bir kişinin mason olup olmadığını anlamak için işyerinde evinde bazı semboller ve nesneler bulunur. bunlardan biri süt düzey masonların beyaz eldiveni ve önlüğüdür. peki hiç düşündünüz mü beyaz eldiven ve önlük masonlukta ne anlama geliyor sırrı ne diye. İşte güvenilir kaynaklardan masonluk ve gizli sırları için derlediğimiz bu makalemizde beyaz  eldiven sırrını ve gizemini çözmeye çalıştık.

MASON SIRLARI VE BEYAZ ELDİVEN VE KAN

En çok ilgi çeken masonlarda beyaz eldiven ve önlüğün Hiram Usta’nınkanının bulaşmadığı izlenimin vermektir. Mason sırları çok enteresan ve içinde kendi inançlarına göre dini semboller ve anlamlar içerir. bir makalede bakın beyaz eldiven ve masonluk sırları için ne yazılıyor: Her Masonun Hiram olmak için mücadele verdiği de bir gerçek. Hiram, Süleyman Mabedi’ni inşa ederken, çok kalabalık çalışan olduğu için kim usta kim çırak kim kalfa diye gizli işaretler, şifreler hazırladı. Hangi derecede olduğuna göre işçiler de sadece kendi işaretini öğrendi. Çırak olup da fazla para almak isteyip ustalık işaretini öğrenmek isteyenler Hiram’a işkence yaptı. Ancak yine de söylemedi ve işkencede öldü. Adı gizli tutulan bir Mason, sır saklamanın kökeninin bu olay ve Hiram’dan geldiğini söyledi. Hiram’ın cesedi toprağa verilirken, ustalar, “Hiram’ın kanı üstümüze sıçramadı, biz temiziz” anlamında, beyaz önlük ve beyaz eldiven giydikleri için, bugün de Masonlar aynı durumu benimsedi. ” Bakalım daha neler öğreneceğiz. Bilgikahini.com olarak ilgniç bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

İlginizi Çekebilir

Bu hafta vizyondaki filmler

Vizyona giren yeni filmler, bu hafta hangi sinemada hangi film oynuyor bilgisi. 26 Nisan haftası …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting