Ana Sayfa / İlginç / Ramsar sözleşmesi neyi kapsıyor?

Ramsar sözleşmesi neyi kapsıyor?

Ramsar sözleşmesi nedir. ne anlama geliyor ve Ramsar sözleşmesi neyi kapsıyor hangi alanları ilgilendiriyor. Türkiye Ramsar sözleşmesine imza verdi mi Ramsar Szöleşmesi imzalayan ülkeler ve Ramsar Sözleşmesi önemi ve doğa haberleri. 

Ramsar sözleşmesi kapsamı, ne zaman imzalandı ve hangi ülkeler imza verdi bilgisi. Ekosistemler. doğa ve sit alanları ile ilgili Ramsar Sözleşmesi maddeleri ve amacı.

Ramsar Sözleşmesi nedir?
Uluslararası önemi haiz Ramsar Sözleşmesi, 1971 yılında İran’ın Ramsar şehrinde imzaladı, 1975 yılında yürürlüğe girdi. Sözleşmenin amacı, dünya üzerinde var olan doğal ekosistemlerin korunması, sınırlı olan kaynakların akıllıca ve verimli bir şekilde kullanılması.

Türkiye 1994 yılında anlaşmayı kabul etti. Sözleşme 94/5434 sayılı bakanlar kurulu kararıyla 17 Mayıs 1994 tarihli ve 21937 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Uluslararası öneme sahip sulak alanlar olup yeryüzünün en zengin ve üretken ekosistemlerini içinde barındıran, bulunduğu bölgenin insanlarına ve ülke geneline hizmet edebilen karmaşık doğal sistemlere ‘Ramsar Alanı’ deniyor. Bu alanları bu kadar önemli kılan özelliği ise tropik ormanlardan sonra en çok biyolojik çeşitliliğe ev sahipliği yapması sayesinde dünyanın en büyük doğal müzesi olmaları. Bu şekilde korunan birçok sulak alan doğal SİT alanı ilan edilerek yapılaşmanın önüne geçiliyor.

İlginizi Çekebilir

Robotun rubik küpü rekoru

Rubik Küpü en hızlı çözüm yolu artık ir robotta. Robot rubik küpünü rekor saniyede çözdü. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting