Ana Sayfa / İlginç / Şile’de mayın şoku

Şile’de mayın şoku

Şile’de plajda 30’a yakın mayın tespit edildi. Şile sahillerinde aman ha denize girmeyin mayın patlayabilir. Şile7de mayın tespit edilen plajlar ve sahiller. Şile’de Sofular Halk Plajı’nda deniz giren bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, denizde 30’a yakın mayın tespit etti. Plaja girişlerin yasaklanması sonrası, SAS ekipleri bölgede çalışmalara başladı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, mümkün vaziyette olan 8 tane mayın karaya çıkarıldı, diğerleri için çarşamba günü imha işlemi yapılacak.

Şile’de mayın bulundu hem de onlarca. Şile’de sakın denize girmeyin her an mayın patlayabilir uyarısı. İstanbul Şile mayın tespit edilen alanlar. Şile’nin Sofular köyünde yüzmek için sahile giren bir vatandaş denizde mayın olduğunu görünce jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen ekipler tedbir amacıyla Sofular sahilini boşalttı, 30’a yakın patlamamış mayın kontrollü olarak patlatılacak.

PLAJI BOŞALTTILAR
Geçtiğimiz gün Şile ilçesinin Sofular köyü halk plajında yüzmek için denize giren bir vatandaş, denizde 30’a yakın patlamamış mayın gördü. Korku içinde denizden çıkan vatandaş, telefonla jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda jandarma ve İtfaiye ekibi yönlendirildi. Jandarma ekipleri yüzmeye gelen vatandaşları denizden ve plajdan uzaklaştırdı.

Şile sahilde bulunan 30'a yakın mayın ekipleri harekete geçirdi! Plaja giriş yasaklandı, kontrollü patlama yapılacak

Jandarma ekipleri tarafından Sofular Halk Plajı boşaltıldıktan sonra alana girişler yasaklandı. Jandarma ekipleri tarafından Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler denize dalarak mayınların olduğu yeri işaretledi. 30’a yakın patlamamış mayın çarşamba günü kontrollü olarak patlatılacak.

Şile sahilde bulunan 30'a yakın mayın ekipleri harekete geçirdi! Plaja giriş yasaklandı, kontrollü patlama yapılacak

Olay yerinde ve denizin içinde araştırma yapan jandarma ve Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) ekipleri patlamamış mayınların eski zamanlara ait olduğunu tespit ederken, ilk belirlemelere göre dalgalarla Şile sahiline kadar geldiği tahmin ediliyor.

Şile sahilde bulunan 30'a yakın mayın ekipleri harekete geçirdi! Plaja giriş yasaklandı, kontrollü patlama yapılacak

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAS Grup Komutanlığı tarafından yapılan görüntü incelemeleri neticesinde şüpheli cisimlerin top mermisi olduğu belirlenmiştir. 30 Temmuz saat 10.00’da SAS Grup Komutanlığı SAS timi tarafından dalış icra edilmiş, bahse konu mevkide en az 28 adet mühimmat tespiti yapılmış olup tespit edilen mühimmatlardan, karaya çıkarılması mümkün vaziyette olan 8 tanesi teşhis ve imha için Şile Nöbetçi Savcısı onayı dahilinde SAS timi tarafından SAS Grup Komutanlığı’na intikal ettirilmek üzere karaya çıkarılmıştır. SAS timleri tarafından bölgede tarama faaliyeti sürdürülmektedir. Tespit edilen mühimmatın imha işlemi gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasının ardından 2 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting