Ana Sayfa / İlginç / Süper Ay 9 şubat izle

Süper Ay 9 şubat izle

2020 Süper Ay tarihleri ve 9 şubat 2020 Süper Ay dönemi. bu yıl görülecek süper ay dönemleri. Süper ay nedir ay bazı zamanlarda neden daha büyük görünür daha kırmızı görünür sorusu. Dolunayın her zamankinden daha parlak ve dünyaya en yakın olduğu “Süper Ay” Şubat ayında kendini gösterecek. Çok özel bir gökyüzü olayı olaylarından bir tanesi olan bu tutulma dünyadan çıplak gözle izlenebilecek. Peki, Süper Ay ne zaman görülecek? İşte yanıtı

Dolunay ve süper ay dönemleri 2020 belli oldu. 9 şubat’ta süper ay var ve Türkiye’den de gözlemlenebilecek. süper ay neden ne oluyor ve ay neden bazen çok daha büyük görünüyor soruları.Şubat ayında gerçekleşecek olan “Süper Ay” için çıplak gözle gökyüzüne bakanlar Ay’ın Dünya’ya her zamankinden daha yakın ve daha büyük olduğunu gözlemleyebilecek. Peki Süper Ay nedir? Süper Ay ne zaman gerçekleşecek?

SÜPER AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, Dünya’ya en yakın noktaya ulaştığında yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak gözüküyor. Ay tutulması da Dünya’nın Güneş ile Ay’ın arasına girip, Ay’ın üzerine gölgesinin düşmesiyle oluyor.Süper Ay tutulması da bu iki olayın aynı anda meydana gelmesiyle yaşanıyor.

Süper Ay tutulması sırasında, Dünya’nın arkasından gelen Güneş ışınlarının Ay’ı kızıla boyaması nedeniyle bu olaya ‘Kızıl Ay tutulması’ ya da ‘Kanlı Ay tutulması’ da deniyor.

SÜPER AY NE ZAMAN?

Kar Ayı olarak da bilinen ilk Süper Ay, 9 Şubat’ta gözlemlenebilecek. Yılın diğer Süper Ayları ise 9 Mart, 8 Nisan ve 7 Mayıs’ta gözlenebilecek.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting