Ana Sayfa / Kadınca / Mr. Muscle kime ait, hangi ülkenin?

Mr. Muscle kime ait, hangi ülkenin?

Mr.Muscle kime ait?, hangi ülkenin ?, Mr.Muscle hangi ülkenin markası ?, Mr.Muscle ne ? kime ait , Mr.Muscle firması ?, kuruluşu , bilgileri Mr Muscle ne zaman kim ? tarafından kuruldu ? ve kim tarafından bulundu ?

Mr.Muscle ev kadınlarının baş kahramanı hakkınde mutlaka bilinmesi gereken bilgiler Mr.Muscle hakkında her şey burada. Amerikan menşeili bir yağ ve yemek artığı temizleyicisi olarak hizmetlerine başlayan Mr.Muscle; yıllar süren çalışmalarının kazandırdığı tecrübe sonucunda temizlik biliminin en bilgelerinden olduğunu bize defalarca kanıtlamıştır. Zaten o çocukluğumuzdan hatırladığımız Mr.Muscle reklamları hiç unutulur mu? Adamlar sübniminalleri ta o zamandan yerleştirilmişler. Neyse; hadi şimdi temizlik biliminin öncülerinden olan bu ürünün üreticisini, kuruluşunu ve geçmişini inceleyelim:

Mr.Muscle’ın kuruluşu

Böyle yeni bir temizlik ürününün ortaya çıkmasına vesile olan sorun fırınlar olmuştur değerli okur arkadaşlarım . Yemek yapmak için kullanılan; hem zaman hem de emek yönünden ev hanımlarına birçok kolaylık sağlayan fırınlar dünyada her geçen gün daha çok hanede kullanılmaya başlanmıştır. Fakat bununla birikte yeni bir sorun baş göstermiştir: Fırınlarda miss gibi yemekleri pişiriyorsuz tamam da; ev kadınlarının en büyük düşmanı olan ve fırınlardahayli fazlasıyla beliren bu eziyet haline gelen yağ lekelerin nasıl yok edeceksiniz?

Bunun için Mr.Muscle öncesinde çözüm sunan birçok ürün piyasaya sürülmüş olsa da; hiçbiri onun kadar etkili olamamıştır. Çünkü ya derin yağ lekelerini çıkarmakta yetersiz kalıyorlar; ya da lekeyi çıkarmak için arttırılan aşındırıcı gücün yan etkisi olarak fırına zarar veriyorlar; ya da her iki riskten de kurtulayım derken kullanılan kimyasal yöntemler sonucunda fırın içerisinde zararlı olabilecek karbon lekeleri bırakıyorlardı.Bu probleme çare bulmak için araştırmalar yapmakta olan Drackett isimli şirket; fırının yapısına zarar vermeden en zorlu lekeleri bile kolayca çıkarabilecek kimyasal bileşikler üzerinde çalışmıştır. En sonunda; 1986 yılında fırın içerisindeki kurumuş veya derinleşmiş kirleri basitçe sökülebilecek şekilde yumuşatıp yüzeye çıkaran bir ürün üretilmiştir. İşte o ürün; Mr.Muscle’dır. Fakat o zamanlar bu ismi almadan; Drackett şirketinin ürün olarak; Bristol-Myers Squirb adlı bir Amerikalı bir holdingin bünyesinden faaliyet göstermeye başlamıştır.

S.C. Johnson&Son; Mr. Muscle’ı satın alıyor

1986 yılında piyasaya sürülmesinden itibaren Drackett ve Bristol-Myers bu ürünün meyvelerini çok kısa sürede toplamayı başarmış; ürettikleri temizleyici dünyanın dört bir yanındaki müşterilerince memnuniyetle karşılanmıştır. Bu potansiyeli fark eden İngiliz S.C. Johnson&Son şirketi; Drackett’i Bristol-Myers Squirb’den 1992’de satın almış; ürüne Mr.Muscle adını vermiş ve bugün bildiğimiz son şekline sokmuştur.

Yani tek cümleyle açıklarsak Mr.Muscle; 1986’de Drackett ve Bristol-Myers Equirb tarafından kurulmuş fakat 1992’de S.C. Johnson&Son tarafından satın alınmasıyla Mr.Muscle ismini almıştır.

Mr.Muscle’ın sahibi kim?

Aradan geçen 23 yıl boyunca ürünün telifinde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Hala Mr.Muscle’ın sahibi S.C.Johnson&Son şirketidir. Onun CEO’luğunu da 5. kuşaktan bir Johnson torunu olarak Herbert Fisk Johnson III yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Fevzi Kardeseci öldü

Yeşim Erçetin’in kocası Fevzi Kardeseci öldü. ABD’de yaşayan Yeşim Erçetin eşini kaybetti. 2 yıl önce …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting