Ana Sayfa / İlginç / Atmosferin Etkileri Nelerdir? (bilgikahini)

Atmosferin Etkileri Nelerdir? (bilgikahini)

Dünya ve dünyanın katmanları ile atmosfer ve atmosferin katmanlarını habermuduru.com olarak incelemeye devam ediyoruz. Atmosfer canlının yaşaması için gereken gazları bünyesinde bulunduran ortamdır. Canlılık üzerinde ve doğal olarak doğa olaylarında atmosfer etkili olan bir unsurdur. Atmosfer iklim olaylarının görülmesinde etkili bir öğedir. Aynı zamanda güneşten gelen ışınları tutucu özelliği bulunmaktadır. Atmosferin ışınları tutan bir özelliğinin bulunması aynı zamanda yeryüzünden atmosfere yansıyan ışınların tutulmasını sağlamakta olup, yeryüzünün aşırı soğumasını önlemektedir.

Nefes almak büyük bir lütufdur. bunu bize atmosferin katmanları sağlar. Allah (CC) dünyayı yaşanabilir bir gezegen olarak yaratmıştır ve gizemlerini de bizlerin çözmesi için bırakmıştır. Atmosfer güneşten gelen zararlı ışınların süzülmesini sağlarken, öte yandan göktaşlarının parçalanarak yeryüzüne düşmesine de engel olmaktadır.
Atmosferin etkilerinden birisi de güneş ışınlarını tutucu özelliğini kullanarak yeryüzünde gölge olan yerlerin de aydınlanmasını sağlamaktadır. Atmosferin dünya üzerinde sera etkisinin olması dünyanın ve dünyada yaşayan canlıların zararlı ışınlardan korunmasını ve aşırı sıcaklıklardan korumaktadır.

GÖKTAŞLARI NASIL ENGELLENİYOR ATMOSFERDE
Göktaşı tutucu olma özelliği konusunda atmosferin etkileri yönünden olabildiğince büyük bir tehlikeyi absorbe etmektedir. Çünkü dünya atmosferinde göktaşlarının sayısı 75 milyon gibi oldukça yüksek bir sayıda olsa bile, bu meteorlardan dünya atmosferine girenler, atmosfer içine girdikleri anda atmosfer tutucu özelliğini göstermektedir. Bu özelliğini atmosfer içerisinde meydana gelen sürtünme ve aşırı ısınma etkileri sağlamakta olup, gök taşları bu etkiler sayesinde tutuşup, yok olmaktadır. Atmosfer içerisinde oluşan bu olayın yeryüzünden görünen yüzüyse halk arasında yıldız kayması olarak bilinmektedir. Oysaki atmosferde gerçekleşen olay yıldız kayması değil meteorun tutuşmasıdır. Isının, ışığın, iletilmesini sağlayan bir etkisi bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting